Diaconescu a studiat la DNA o parte din materialul de urmărire penală în dosarele sale mai vechi

Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, a venit iar la DNA, vineri dimineaţă, unde a fost citat pentru a continua studierea materialului de urmărire penală privind cauzele în care este cercetat de mai mult timp.

17 afișări
Imaginea articolului Diaconescu a studiat la DNA o parte din materialul de urmărire penală în dosarele sale mai vechi

Diaconescu a studiat la DNA o parte din materialul de urmărire penală în dosarele sale mai vechi (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Dan Diaconescu a stat aproximativ două ore în sediul instituţiei.

La ieşirea din incintă, el a declarat că va veni şi zilele următoare pentru a citi materialulu pus la dispoziţie de procurorii DNA, apreciind că este un volum mare de documente de citit.

Într-un caz, Dan Diaconescu este cercetat alături de fostul realizatorul OTV Doru Pârv în legătură cu şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Cei doi au fost arestaţi preventiv în 23 iunie. Două zile mai târziu, Tribunalul Bucureşti, judecând contestaţiile lor, a decis punerea în libertate a lui Dan Diaconescu, dar menţinerea în arest preventiv a lui Doru Pârv. Cel din urmă a fost eliberat în 4 august.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a ameninţat pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, atât direct, cât şi prin intermediul lui Dorel Pârv, realizator la acelaşi post de televiziune, să îi dea 200.000 de euro pentru a nu dezvălui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromiţătoare pentru persoana respectivă, cum ar fi deţinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzacţii imobiliare ilicite".

Primarul ar fi plătit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 lei lui Doru Pârv, potrivit procurorilor.

Dan Diaconescu mai este pus sub acuzare, tot pentru şantaj, alături de Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. În aprilie 2005, Mihai Ghezea, care era şi colaborator la OTV, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i o sută de mii de euro, din care ar fi primit 4.500 de euro.

Diaconescu a venit, şi joi, la DNA, pentru a studia aceste volume de urmărire penală, dar şi pentru a afla care sunt acuzaţiile aduse într-un nou dosar de şantaj, legat de berea Reeds produsă de Ursus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici