Dîncu a anunţat totalul trupelor aliate cantonate pe teritoriul României

În România sunt în acest moment aproape 4.000 de soldaţi aliaţi, a spus, miercuri, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

3560 afișări
Imaginea articolului Dîncu a anunţat totalul trupelor aliate cantonate pe teritoriul României

Dîncu a anunţat totalul trupe aliate cantonate pe teritoriul României

Ministrul Apărării Naţionale a spus miercuri seara că în România sunt prezenţi şi militari britanici.

„Este prezentă şi Marea Britanie, sigur că este prezentă în cadrul schimbului pe care l-am avut recent la Mihail Kogălniceanu, au venit pentru Poliţia Aeriană. Au venit 4 Eurofighter Typhoon şi cu vreo 100 şi ceva de militari care însoţesc această zonă”, a declarat Vasile Dîncu, miercuri seara, la Antena 3.

El a spus că în acest moment în România sunt peste 3.900 de trupe aliate. „Ne apropiem de 4.000”, a precizat ministrul Apărării.

Ministrul Apărării a fost întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Ucrainei, potrivit cărora dacă pică Ucraina, atunci urmează Polonia şi România.

„Aici sunt speculaţii şi noi nu credem că există dovezi pentru aşa ceva şi nici nu luăm în calcul chiar acest scenariu. Înţelegem cauza pe care o apără preşedintele Zelenski şi, chiar atunci când poate comunică accentuând lucrurile, îl înţelegem pentru că el se luptă pentru apărarea ţării sale şi într-o anumită măsură cu adevărat este şi apărătorul Europei”, a spus Vasile Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici