Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu, condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor, a fost dat în urmărire naţională.

89 afișări
Imaginea articolului Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR

Dinel Staicu, dat în urmărire naţională după condamnarea la închisoare în dosarul BIR (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinel Staicu a fost dat în urmărire naţională, marţi, în urma condamnării sale de către Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

CAB a decis definitiv, luni, condamnarea omului de afaceri Dinel Staicu, fostul patron al clubului Universitatea Craiova, la şapte ani de închisoare cu executare.

Totodată, Ion Popescu, fostul director al BIR, a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, iar fostul funcţionar Radian Răceală a primit cinci ani de închisoare cu executare, în timp ce fosta funcţionară Viorica Duţu a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de nouă ani.

Omul de afaceri craiovean Dinel Staicu a fost condamnat, pe 26 decembrie 2010, de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşi cauză fiind condamnat tot la 12 ani de închisoare şi fostul preşedinte al băncii, Ion Popescu.

De asemenea, instanţa a dispus condamnarea la câte 6 ani de închisoare a doi funcţionari ai băncii, Viorica Duţu şi Radian Răceală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici