Director al Şcolii Române de Afaceri: Succesul poate să te ameţească şi să te deformeze ca om

Roxana Mânzatu, fost subprefect de Braşov şi actual consilier judeţean şi director al Şcolii Române de Afaceri, a afirmat, joi, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că succesul poate să te ameţească şi să te deformeze ca om şi că cel mai important este să nu uiţi de unde ai plecat.

378 afișări
Imaginea articolului Director al Şcolii Române de Afaceri: Succesul poate să te ameţească şi să te deformeze ca om

Director al Şcolii Române de Afaceri: Succesul poate să te ameţească şi să te deformeze ca om

"M-am gândit de foarte multe ori să renunţ la politică, dar m-am mobilizat mereu. Poate că tocmai micile succese şi eşecuri m-au mobilizat să continui. Succesul poate să te ameţească şi poate să te deformeze pe tine ca om. Dacă uiţi de unde ai plecat, succesul te poate transforma ca om", a spus Mânzatu, la conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, joi, la Braşov, de către Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO.
.
Consilierul judeţean PSD a mai spus că a întâlnit multe piedici în cariera sa tocmai pentru că este femeie şi consideră că "Braşovul este cel mai misogin oraş din ţară" însă cu toate acestea nu s-a descurajat şi a reuşit să ocupe funcţii importante în judeţ şi să devină director al Şcolii Române de Afaceri Braşov.

Carmen Petcu, director general al societăţii Activ Audit, firmă de consultanţă şi audit, a spus că pentru ea succesul este egal cu mulţumirea de sine.

"Depinde de fiecare cât îşi doreşte succesul şi cum îl înţelege. Pentru mine, succesul este egal cu mulţumirea de sine", a spus Petcu.

O altă participantă la conferinţă, Carmen Tecuşan, reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov, a spus că succesul este ceva realativ, secvenţial în viaţă şi că femeile şi bărbaţii pot face carieră în egală măsură.

"Femeia nu cred că este dedicată carierei sută la sută. E un mare lucru să le poţi face pe toate. Succesul este ceva relativ, secvenţial în viaţă. Totul este
pentru moment, nimic nu este definitiv în viaţă", a spus Tecuşan.

La conferinţa "Şanse egale pentru cariere de succes" au fost prezente şi şi-au spus povestea de succes, dar şi dificultăţile pe care le-au întâmpinat în cariera lor avocata Violeta Hutopila, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, Rodica Măciucă - preşedinte Modarom şi Melinda Mureşan - director general M&M Product, care sunt memebre ale Asociaţiei Femeilor de Afaceri şi Conducătoare de Intreprinderi (AFAFCI) din Braşov.

Majoritatea celor care au luat cuvântul la conferinţă au spus că este foarte important ca femeile care fac carieră să reuşească să obţină un echilibru între viaţa profesională şi cea personală.

Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat, săptămâna trecută, cartea "Cariera - substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.

Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.

Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.

În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.

Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici