DNA face percheziţii la spitale Covid. Acţiunea ar viza achiziţia de aparatură medicală -surse

  • DNA face percheziţii în judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita într-un dosar de corupţie.
  • Vizate de acţiune sunt şi patru instituţii publice.
  • Surse apropiate anchetei susţin că este vorba despre spitale Covid din Braşov şi că infracţiunile au legătură cu achiziţiile de aparatură medicală.
2307 afișări
Imaginea articolului DNA face percheziţii la spitale Covid. Acţiunea ar viza achiziţia de aparatură medicală -surse

DNA face percheziţii la spitale Covid. Acţiunea ar viza achiziţia de aparatură medicală

DNA face percheziţii în judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita într-un dosar de corupţie. Vizate de acţiune sunt şi patru instituţii publice. Surse apropiate anchetei susţin că este vorba despre spitale Covid din Braşov şi că infracţiunile au legătură cu achiziţiile de aparatură medicală.

Percheziţiile din Braşov se fac şi la o instituţie subordonată IGP unde anchetatorii DNA şi DGA bănuiesc că există scurgeri de informaţii. Sursele spun că vizaţi sunt şeful instituţiei şi un ofiţer. Alte percheziţii se desfăşoară la Spitalul din Miercurea Ciuc şi la domiciliul managerului.

Percheziţiile se desfăşoară joi în 22 de locuri din judeţele Braşov, Iaşi şi Harghita. Sunt vizate domiciliile unor suspecţi, dar şi sediile unor instituţii publice despre care sursele susţin că ar fi spitale Covid din Braşov.

Procurorii fac cercetări într-un dosar de corupţie despre care aceleaşi surse spun că ar conţine infracţiuni comise în legătură cu achiziţiile de aparatură medicală

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada decembrie 2019 - prezent. În cursul zilei de 03 decembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 de locaţii situate pe raza judeţelor: Braşov, Harghita şi Iaşi, din care patru sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat DNA.

În timpul percheziţiilor, procurorii sunt sprijiniţi de specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie şi de cei ai Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici