DNA i-a interzis primarului municipiului Urziceni, Constantin Sava, să îşi exercite funcţia

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, marţi, că primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, are interdicţia de a îşi exercita funcţia, în contextul în care acesta este cercetat sub control judiciar pentru instigare la abuz în serviciu.

912 afișări
Imaginea articolului DNA i-a interzis primarului municipiului Urziceni, Constantin Sava, să îşi exercite funcţia

DNA i-a interzis primarului municipiului Urziceni, Constantin Sava, să îşi exercite funcţia (Imagine: Liviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit procurorilor anticorupţie, "în datele de 04 iunie 2014 şi 06 ianuarie 2015, Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei, să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale unei societăţi comerciale, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite".

Dosarul a fost declinat la DNA de la o altă unitate de parchet, în luna februarie a anului 2016, faţă de acesta fiind deja luată măsura controlului judiciar, procurorii DNA adăugând şi interdicţia de exercitare a funcţiei de primar al municipiului Urziceni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici