DNA reclamă că Niţu nu a solicitat recomandări de la Kovesi când a delegat noi şefi

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) reclamă că, pentru delegarea procurorilor Bendeac şi Cerbu la şefia Secţiei de combatere a corupţiei nu a fost solicitată, în prealabil, recomandarea şefului DNA, prevăzută expres de Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei.

492 afișări
Imaginea articolului DNA reclamă că Niţu nu a solicitat recomandări de la Kovesi când a delegat noi şefi

Procurorul general Tiberiu Niţu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Într-un comunicat remis miercuri seară, DNA precizează că dispoziţiile art. 8 lit.c din Regulamentul de ordine interioară al Direcţiei, aprobat prin Ordinul nr. 2184/C/2006 al Ministrului Justiţiei prevăd că "procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie îndeplineşte următoarele atribuţii: I) recomandă procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie delegarea procurorilor la Direcţia Naţională Anticorupţie".

"Pentru delegarea procurorilor Bendeac Iuliana şi Cerbu Ioan Viorel nu a fost solicitată în prealabil recomandarea prevăzută expres de dispoziţiile menţionate", precizează DNA, în acelaşi comunicat.

În acelaşi context, DNA arată că activitatea profesională a celor doi procurori înlocuiţi de Bendeac şi Cerbu - Lucian Papici şi Mariana Alexandru - s-a remarcat "prin rigoare şi rezultate remarcabile şi nu există motive care să justifice încetarea exercitării funcţiilor de conducere".

DNA mai precizează că încetarea delegării lui Papici ca şef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a fost dispusă, miercuri, de procurorul general, după ce tot Tiberiu Niţu, în 23 septembrie, dispusese delegarea aceluiaşi procuror pe aceeaşi funcţie.

Precizările DNA vin după ce PICCJ a informat că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la şefia Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici