DNSC: Dispozitive Android noi vândute în China sunt livrate cu malware

Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh şi de la Trinity College din Dublin au descoperit că dispozitive Android de ultimă generaţie vândute în China sunt livrate utilizatorilor cu spyware, conform Departamentului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

3351 afișări
Imaginea articolului DNSC: Dispozitive Android noi vândute în China sunt livrate cu malware

Cercetătorii au analizat datele transmise de aplicaţiile preinstalate pe dispozitive Android vândute de Xiaomi, OnePlus şi Oppo Realme, descoperind că anumite aplicaţii de la furnizor sau surse terţe sunt create pentru a exfiltra informaţii despre utilizator şi dispozitiv. Informaţiile exfiltrate sunt despre sistem, geolocaţie, profilul utilizatorului, relaţii sociale şi istoricul apelurilor.

„Informaţiile sunt transmise către furnizorul dispozitivului şi către operatorii chinezi de reţea mobilă (ex. China Mobile sau China Unicom), chiar dacă aceştia nu furnizează vreun serviciu pe dispozitiv (ex. în cazul în care cartela SIM utilizată este de la alt operator). În plus, cercetătorii au comparat aplicaţiile preinstalate pe sistemele Android livrate în China cu cele livrate la nivel global (ex. în UE) şi au descoperit că există de 3-4 ori mai multe aplicaţii preinstalate şi furnizate de surse terţe pe sistemele din China, având de 8-10 ori mai multe permisiuni, comparativ cu aplicaţiile terţe preinstalate pe sistemele livrate global”, potrivit DNSC, care citează securityaffairs.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici