DNSC recomandă autorităţilor interzicerea folosirii TikTok pe dispozitivele de serviciu

DNSC recomandă autorităţilor şi instituţiilor publice din România interzicerea descărcării, instalării şi utilizării a aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu.

164 afișări
Imaginea articolului DNSC recomandă autorităţilor interzicerea folosirii TikTok pe dispozitivele de serviciu

DNSC recomandă autorităţilor interzicerea folosirii TikTok pe dispozitivele de serviciu

În şedinţa Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC) de miercuri s-au luat în discuţie riscurile asociate descărcării, instalării şi utilizării aplicaţiei TikTok pe sistemele informatice de serviciu din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice din România, informează DNSC.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) are următoarele recomandări:

- identificarea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei

- eliminarea aplicaţiei TikTok deja instalate pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei

- interzicerea descărcării, instalării şi utilizării TikTok pe sistemele informatice de serviciu ale instituţiei

- excluderea oricăror proceduri, politici, clauze sau instrucţiuni interne ce prevăd sau permit descărcarea, instalarea sau utilizarea TikTok pe sistemele informatice de serviciu.

„DNSC recomandă tuturor autorităţilor şi instituţiilor publice din România implementarea imediată a tuturor măsurilor de mai sus, în vederea limitării riscurilor de securitate cibernetică cauzate de aplicaţia software TikTok”, adaugă sursa citată.

Anterior, TikTok a transmis că recomandarea autorităţilor române de prudenţă în folosirea aplicaţie se bazează pe informaţii inexacte şi că nu adună alte date decât cele pe care le adună şi alte aplicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dnsc,
tiktok,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici