Doar doi vasluieni, angajaţi la bursa locurilor de muncă în judeţul cu cea mai mare rată a şomajului

Doar două persoane din Vaslui au fost angajate la bursa generală a locurilor de muncă organizată, vineri, în cele trei municipii din judeţul cu cea mai mare rată a şomajului la nivel naţional, chiar dacă la acţiune au participat peste 1.300 de persoane, inclusiv elevi şi deţinuţi.

90 afișări
Imaginea articolului Doar doi vasluieni, angajaţi la bursa locurilor de muncă în judeţul cu cea mai mare rată a şomajului

Doar doi vasluieni, angajaţi la bursa locurilor de muncă în judeţul cu cea mai mare rată a şomajului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Bursa generală a locurilor de muncă organizată în judeţul Vaslui a venit cu o ofertă de 237 de joburi pentru cei peste 18.000 de şomeri din judeţ, doar 11 posturi fiind adresate celor cu studii superioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai puţin de zece la sută dintre şomeri au participat însă la această acţiune organizată concomitent în Vaslui, Bârlad şi Huşi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi doar doi şomeri au fost angajaţi pe loc de către firmele participante.

"Agenţia a contactat nu mai puţin de 1.491 de agenţi economici din întreg judeţul, dar la bursă au participat 54 de firme. Două persoane au fost încadrate pe loc, însă alte 389, din totalul de 1.310 participanţi, au fost selectate în vederea angajării la sediul agenţilor economici", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX directorul AJOFM Vaslui, Daniel Olteanu.

La bursa generală a locurilor de muncă din Vaslui au participat şi 85 de elevi ai claselor terminale din cadrul liceelor din judeţ, precum şi şase deţinuţi care mai au maxim şase luni până la eliberarea din penitenciar.

Rata şomajului în judeţul Vaslui este 11,52 la sută în luna martie, în creştere cu 0,11 la sută faţă de luna anterioară şi aproape dublă faţă de media naţională. Numărul total al şomerilor înregistraţi oficial de AJOFM Vaslui este de 18.320 de persoane, din care doar 4.171, adică mai puţin de un sfert dintre acestea, sunt indemnizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici