Doar zece revoluţionari au sărbătorit la Timişoara ziua de 22 decembrie

Circa zece persoane, majoritatea membre ale Asociaţiei "Victoria" a Luptătorilor din Revoluţie, au sărbătorit, miercuri, în Piaţa Unirii din Timişoara, ziua de 22 decembrie.

70 afișări
Imaginea articolului Doar zece revoluţionari au sărbătorit la Timişoara ziua de 22 decembrie

Doar zece revoluţionari au sărbătorit la Timişoara ziua de 22 decembrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În timpul acţiunii, care a durat aproximativ o jumătate de oră, preşedintele Asociaţiei "Victoria" a Luptătorilor în Revoluţie, Lorin Fortuna, a citit un discurs în faţa celor aproximativ zece persoane adunate în Piaţa Unirii.

"Prin această acţiune pe care am făcut-o în cadrul zilei de 22 (decembrie - n.r.), care, trebuie să ştiţi, prin lege este declarată Ziua Libertăţii, ne-am propus să cinstim Ziua Libertăţii în România în calitate de asociaţie civică cu adevărat autentică şi asociaţie de luptători în revoluţie cu adevărat autentici", a declarat presei, după miting, Lorin Fortuna.

El a afirmat că ar fi dorit ca manifestanţii să plece în marş către studioul teritorial al televiziunii publice, însă din cauza numărului mic de participanţi această acţiune a fost contramandată.

"Cei de la studioul de televiziune şi radiodifuziune publică nu ne iau în considerare. Le-am trimis mai multe materiale acolo. Personal, simt o frustrare imensă când văd pe programul 3 ce dezbateri se realizează în Cluj şi Iaşi şi ce dezbateri penibile se realizează în Timişoara", a explicat Fortuna.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut o prezenţă atât de redusă la acţiune, Fortuna a răspuns: "Probabil că nu am reuşit să difuzăm destul mesajul nostru. Am făcut afişe, am făcut o emisiune. Deci când dorim să protestăm avem ceva de spus, Timişoara are ceva de spus. Dar e mai importantă echipa de fotbal sau folclorul decât factorul social care se implică pentru a asana moral România şi a ajuta-o să iasă din criză", a conchis Fortuna.

Mitingul organizat de Lorin Fortuna a fost autorizat.

Lorin Fortuna este unul dintre fondatorii, în 20 decembrie 1989, ai Frontului Democratic Român şi a condus judeţul Timiş în perioada 22 decembrie 1989-12 ianuarie 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici