Doi copii, loviţi de tren în Bucureşti

Doi copii au fost loviţi de un tren, duminică după-amiază, în zona Republica din Capitală, starea lor fiind gravă, după ce au suferit traumatisme craniene, şi sunt transportaţi la Spitalul Bagdasar Arseni, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii SMURD Bucureşti.

628 afișări
Imaginea articolului Doi copii, loviţi de tren în Bucureşti

Doi copii au fost loviţi de tren în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Unul dintre ei, în vârstă de cinci ani, are probleme neurologice, pentru că a fost lovit mai tare la cap, iar celălalt, de 14 ani, are şi un ochi afectat", au mai spus sursele citate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, copiii au fost accidentaţi de tren în zona Republica, în timp ce se jucau pe linia ferată.

Copiii au ignorat semnalele de avertizare sonoră ale trenului, au mai spus cei de la ISU.

Echipele de intervenţie au ajuns la faţa locului în urma unui apel la 112 făcut la ora 14.04 de către un martor.

Reprezentanţii CFR Călători au precizat, pentru MEDIAFAX, că pe linia unde s-a produs accidentul (Bucureşti - Olteniţa) operează un operator privat.

Unul dintre copii va fi operat

Unul dintre cei doi copii accidentaţi a fost transferat la Spitalul "Marie Curie", după ce s-a constatat că are ruptură de splină, iar al doilea, cu multiple leziuni, va fi operat, a precizat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului Bagdasar, Anca Buliman.

Potrivit sursei citate, cei doi copii, în vârstă de aproape cinci ani şi, respectiv, 15 ani, loviţi, sunt fraţi.

În cazul celui mare, medicii au decis să fie transferat la "Marie Curie", unitate specializată în îngrijirea copiilor, iar cel mic urmează să fie operat la Bagdar-Arseni.

În cadrul cercetărilor din acest caz urmează să fie audiaţi atât martorii, cât şi mecanicul garniturii, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţia Română.

Copiii, care au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Bagdasar, vor şi ei audiaţi, atunci când starea lor de sănătate va permite acest lucru, au mai spus sursele citate.

Poliţiştii au efectuat cercetări şi la locul accidentului, unde copiii au încercat să traverseze calea ferată printr-un loc nepermis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici