Doi ofiţeri de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, morţi într-un accident la Vaslui. Şoferul vinovat, pus sub acuzare

Doi ofiţeri de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui au murit, joi dimineaţă, după ce autoturismul de serviciu în care se aflau a fost lovit de o autoutilitară de transport pâine, al cărei şofer a vrut să evite un animal apărut pe şosea, în localitatea vasluiană Muntenii de Jos.

890 afișări
Imaginea articolului Doi ofiţeri de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, morţi într-un accident la Vaslui. Şoferul vinovat, pus sub acuzare

Doi ofiţeri de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, morţi într-un accident la Vaslui. Şoferul vinovat, pus sub acuzare (Imagine: Shutterstock)

UPDATE Şoferul care a provocat accidentul soldat cu moartea a doi poliţişti, pus sub acuzare

Şoferul maşinii de transport pâine care a provocat accidentul de joi dimineaţă, soldat cu moartea a doi ofiţeri de Poliţie, a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, în condiţiile în care, în urma primelor cercetări, s-a constatat că este vinovat de producerea tragediei.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele şoferului de 53 de ani care a provocat accidentul de joi dimineaţă, din localitatea vasluiană Muntenii de Jos, soldat cu moartea a doi ofiţeri de Poliţie de la Serviciul Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Punerea sub acuzare a conducătorului auto de pe maşina de transport pâine s-a făcut în urma cercetărilor desfăşurate la faţa locului potrivit cărora bărbatul de 53 de ani este vinovat de producerea tragediei.

"Din primele cercetări la faţa locului, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este conducătorul autoutilitarei de transport pâine care a lovit cu partea laterală a maşinii un animal însoţit de proprietar pe partea dreaptă a drumului, după care a virat brusc la stânga, intrând în coliziune frontală pe sensul opus de mers cu autoturismul în care se aflau cei doi ofiţeri. Pe numele şoferului autoutilitarei s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, în acest caz urmând a fi dispusă o expertiză criminalistică pentru stabilirea exactă a condiţiilor în care a avut loc accidentul", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub, accidentul a avut loc pe DN 24 Vaslui-Bârlad, după ce şoferul unei aututilitare de transport pâine a intrat pe contrasens, în încercarea şoferului de a evita o vacă apărută pe şosea.

După ce a lovit animalul cu partea laterală a maşinii, şoferul autoutilitarei a tras de volan, intrând pe contrasens, unde a lovit un autoturism Dacia Logan în care se aflau doi ofiţeri ai Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui.

În urma impactului, cei doi ofiţeri au fost grav răniţi, unul dintre ei murind la locul accidentului, în timpul manevrelor de resuscitare, iar cel de-al doilea poliţist decedând la scurt timp după ce a fost transportat la Spitalul Judeţean Vaslui.

Cei doi poliţişti aveau 33 şi 43 de ani şi se îndreptau cu maşina de serviciu din municipiul Huşi spre sediul din Vaslui al Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui, aflându-se în misiune, a mai spus sursa citată.

În urma accidentului, traficul pe DN 24 a fost blocat în totalitate timp de aproximativ o oră şi jumătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici