Doi poliţişti români, detaşaţi la Nisipurile de Aur de 1 Mai

Doi poliţişti români vor desfăşura, alături de poliţiştii bulgari, activităţi pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, în staţiunea Nisipurile de Aur, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor români care au ales să îşi petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoralul bulgăresc.

50 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti români, detaşaţi la Nisipurile de Aur de 1 Mai

Doi poliţişti români, detaşaţi la Nisipurile de Aur de 1 Mai (Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto)

În perioada 30 aprilie - 5 mai, doi poliţişti de la inspectoratele Teleorman şi Timiş, cunoscători ai limbii bulgare, vor fi alături de turiştii români care îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Nisipurile de Aur, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, pe durata misiunii, poliţiştii români acţionează în uniformă şi execută activităţi de patrulare împreună cu poliţişti bulgari, în patrule mixte.

Poliţiştii detaşaţi au rolul de a-i consilia şi a le acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul ţării vecine.

"Misiunile anterioare ale poliţiştilor români s-au bucurat de apreciere atât din partea autorităţilor bulgare, cât şi, cel mai important, a turiştilor români. În perioada sfintelor sărbători ale Paştelui ortodox şi catolic, alţi doi poliţişti români, de la IPJ Dolj şi IPJ Teleorman, au consiliat 240 de turişti români şi au intervenit, în cadrul patrulelor mixte cu partenerii bulgari, la 14 evenimente", mai precizează sursa citată.

În baza acordului semnat la data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, de către şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, poliţiştii din cele două ţări acţionează în patrule comune, în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari, în perioada sezonului turistic, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici