Doi români, reţinuţi în Bulgaria, după ce autorităţile au găsit 70 de migranţi într-un autocar

Doi cetăţeni români au fost reţinuţi duminică în Bulgaria, după ce autorităţile au găsit 70 de presupuşi migranţi într-un autocar pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, informează Reuters.

778 afișări
Imaginea articolului Doi români, reţinuţi în Bulgaria, după ce autorităţile au găsit 70 de migranţi într-un autocar

Doi români, reţinuţi în Bulgaria, după ce autorităţile au găsit 70 de migranţi într-un autocar

Bulgaria a reţinut duminică dimineaţa 70 de presupuşi migranţi ilegali într-un autocar aflat într-o parcare de pe o autostradă din apropierea oraşului Sliven, în sudul ţării.

Unii dintre aceştia au fost duşi la spital din cauza epuizării, a anunţat poliţia. Paisprezece dintre bărbaţi, care nu aveau documente, dar care au declarat că sunt de origine afgană, au fost trimişi la spital, iar trei dintre ei vor rămâne sub observaţie medicală până când îşi vor reveni.

Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul autocarului, au fost, de asemenea, reţinuţi, iar procurorii au deschis proceduri legale împotriva lor.

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a intra în Uniunea Europeană. Cei mai mulţi nu intenţionează să rămână în cel mai sărac stat membru al blocului comunitar, ci caută să ajungă în ţări mai bogate din Europa de Vest.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţe pentru a combate afluxul tot mai mare de migranţi şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

Bulgaria nu a fost admisă în spaţiul Schengen ca urmare a votului din Consiliul JAI dat de Olanda şi Austria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici