Doina Cornea a primit, la împlinirea a 84 de ani, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj

Fosta disidentă Doina Cornea, care joi a împlinit 84 de ani, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj, din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, ea spunând că, dacă ar trebui să aleagă o epocă în care să trăiască, tot pentru aceasta ar opta.

207 afișări
Imaginea articolului Doina Cornea a primit, la împlinirea a 84 de ani, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj

Doina Cornea a primit, la împlinirea a 84 de ani, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj (Imagine: Vasile Magradean / MediafaxFoto)

Doina Cornea a primit, joi, când a împlinit 84 de ani, titlul de "Clujean de onoare" şi un buchet de trandafiri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acestea i-au fost oferite de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la locuinţa foste disidente.

"Dacă ar fi să aleg o epocă în care vreau să trăiesc ar fi tot asta, pentru că a fost foarte interesantă şi foarte frumoasă. Am putut face ceva şi am făcut ceva, nu neg acest lucru. Nu aş alege nici altă ţară în care să trăiesc, nici Grecia, nici Germania", a spus Doina Cornea.

Potrivit acesteia, "ţara merge spre bine, însă pe termen lung ea se prăbuşeşte dacă nu îşi schimbă atitudinea".

"Vedeţi ce se întâmplă în Occident şi acum se vor face presiuni, legate de căsătoriile între homosexuali. Nu se poate legifera aşa ceva, pentru că e periculos să fie pervertiţi tinerii", a susţinut Doina Cornea.

Horea Uioreanu a declarat, la rândul său, că distincţia acordată este simbolică, pentru o luptătoare împotriva regimului comunist şi pentru curajul pe care l-a avut Doina Cornea în perioada dictaturii.

"Doina Cornea este un simbol pentru ceea ce a însemnat lupta anticomunistă în România, un exemplu de urmat pentru toţi cei care respectă şi îşi doresc democraţie şi libertate. Acordarea acestui titlu este şi o reparaţie faţă de Doina Cornea, pentru că nimeni, până acum, de la municipiu sau de la judeţ, nu s-a gândit să îi acorde o astfel de distincţie unui simbol al luptei anticomuniste", a spus Uioreanu.

Titlul de "Clujean de onoare" i-a fost acordat Doinei Cornea pentru "contribuţia la eliberarea României de sub pecetea dureroasă a comunismului, pentru opoziţia cu ecou internaţional faţă de regimul totalitar, precum şi pentru bogata activitate publicistică prin care a militat pentru libertatea personală şi a inspirat tinerii să ia atitudine în faţa represiunii şi a cenzurii".

Acordarea acestui titlu Doinei Cornea a fost aprobată de CJ în aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici