Dolj: 12 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic

Un număr de 12 localităţi din judeţul Dolj au rămas, marţi seară, fără energie electrică, după ce mai multe posturi de transformare şi stâlpi de înaltă tensiune au fost afectaţi de vântul puternic.

35 afișări
Imaginea articolului Dolj: 12 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic

Dolj: 12 localităţi au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Angelicăi Barbu, de la Biroul de presă al CEZ Distribuţie, la ora 19.00, un număr de 27 de localităţi doljene rămăseseră în beznă, din cauza vântului puternic, ce a afectat liniile de înaltă tensiune şi posturile de transformare.

"La această oră avem 13 linii de înaltă tensiune afectate total şi două parţial şi 225 de posturi de transformare, afectate în urma condiţiilor meteo nefavorabile, vântul puternic coroborat cu ploaia de azi dimineaţă (marţi - n. r.)", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Angelica Barbu.

Opt echipe de intervenţie ale CEZ Distribuţie au lucrat pentru remedierea problemelor şi realimentarea cu energie electrică a celor 27 de localităţi.

"Echipele au reuşit să refacă nouă dintre liniile afectate total, iar din cele 225 de posturi de transformare nealimentate au mai rămas doar 73. La ora asta (20.15 - n. r.) fără energie electrică mai sunt doar 12 localităţi", a mai spus Angelica Barbu.

Conform sursei citate, probleme de alimentare cu energie electrică au fost semnalate şi în Craiova.

"Este vorba de zona de ieşire din Craiova spre localitatea Podari şi de o zonă de case de pe Calea Bucureşti. Nu aş putea să precizez câţi beneficiari sunt afectaţi", a declarat Angelica Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici