Dolj: Dragnea, într-o localitate inundată, promite 20 milioane lei pentru îndiguirea râului Desnăţui

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers, marţi, în localitatea doljeană Cleanov, afectată de inundaţii, şi le-a promis oamenilor că vor fi îndiguite malurile râului Desnăţui şi regularizat cursul de apă, valoarea totală a lucrărilor în judeţele Dolj şi Mehedinţi fiind de 20 de milioane de lei.

85 afișări
Imaginea articolului Dolj: Dragnea, într-o localitate inundată, promite 20 milioane lei pentru îndiguirea râului Desnăţui

Dolj: Dragnea, într-o localitate inundată, promite 20 milioane lei pentru îndiguirea râului Desnăţui (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a fost însoţit de prefectul judeţului Dolj, Marius Deca, de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, dar şi de reprezentanţi ai Apelor Române cu care a discutat modalităţile de îndiguire şi regularizare a râului Desnăţui, astfel încât apa să nu mai inunde gospodăriile localnicilor din judeţele Dolj şi Mehedinţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Urmărim două lucruri: să evaluăm care sunt lucrările necesare pentru ca aceste inundaţii să nu mai afecteze gospodăriile şi casele, pe de o parte, iar pe de alta să intevenim urgent pentru a le da familiilor afectate ajutorul de care au nevoie, un ajutor în ceea ce priveşte refacerea caselor sau gospodăriilor şi un ajutor imediat, constând în alimente, pături, cearşafuri, apă şi alte obiecte de strictă necesitate", a spus Dragnea, care discutat cu localnicii din Cleanov ale căror gospodării au fost afectate de inundaţii.

Vicepremierul a mai afirmat că pentru lucrările de îndiguire a malurilor râului Desnăţui şi regularizarea cursului de apă în judeţele Dolj şi Mehedinţi va fi alocată suma de 20 de milioane de lei din Fondul de rezervă.

"În ceea ce priveşte lucrările care trebuie efectuate în ambele judeţe, Mehedinţi şi Dolj, în toate localităţile, colegii de la Apele Române au stabilit ieri, aseară şi azi-noapte, ce lucrări se vor face. Este vorba de lucrări în valoare de peste 20 de milioane de lei, care trebuiau făcute anii trecuţi, dar care nu s-au făcut din diverse motive. Aici (n.r. - la Cleanov) este a treia oară când această casă a fost lovită de ape, nu putem sta decât să le dăm materiale de construcţii şi peste un an apa să strice din nou ce am construit. Aşa că decizia premierului este clară: luăm zonă cu zonă, sunt evaluări şi studii de fezabilitate realizate de Apele Române, în zilele următoare se vor aloca banii necesari către Apele Române şi vor începe lucrările imediat, pentru că sunt zone amplasate într-un relief foarte periculos - această zonă este într-o căldare. Trebuie refăcute şi 11 poduri şi punţi pietonale aici în Cleanov, s-a umplut caseta de la pod, a dat peste şi din păcate s-a ajuns aici. Aceasta este prima decizie, aceste 20 de milioane le vom acorda din Fondul de rezervă către Apele Române", a declarat Liviu Dragnea.

Luni după-amiază, premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers în satul Gvardeniţa din comuna Bălăciţa, judeţul Mehedinţi, unde aproximativ 50 de gospodării au fost inundate în urma ploilor din ultimele zile.

Premierul, îmbrăcat cu cămaşă, sacou şi blugi, şi încălţat cu cizme de cauciuc, a fost aşteptat de aproximativ 100 de localnici care i s-au plâns că inundaţiile le-au distrus gospodăriile.

El le-a cerut reprezentanţilor Apelor Române detalii despre lucrările de regularizare care trebuie făcute pe râul Desnăţui, pentru lărgirea albiei.

Mai mulţi localnici i s-au plans premierului, revoltaţi, că rigolele nu au fost construite bine, iar apa se scurge în curţile lor.

"Am vrut să vin să vad cu ochii mei ce au păţit oamenii. Este foarte clar şi aici, şi în alte zone, că degeaba curăţă oamenii casele, dacă nu regularizăm râul", le-a pus premierul oamenilor.

Ponta a precizat, luni, că vicepremierul Liviu Dragnea va rămâne în judeţ până marţi şi va face o evaluare a pagubelor, iar Guvernul le va trimite sinistraţilor alimente, apă, pături, precum şi materiale de construcţie. Premierul a mai spus că o evaluare a pabubelor va fi făcută luni seară şi pentru judeţul Dolj, unde au avut loc, de asemenea, inundaţii.

Duminică, 35 de gospodării din localitatea doljeană Cleanov au fost afectate de apele revărsate ale râului Desnăţui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici