Dolj: PERCHEZIŢII la locuinţele unor presupuşi falsificatori de carduri. Zece persoane sunt audiate

Procurorii DIICOT Craiova au făcut, luni după-amiază, 20 de percheziţii domiciliare la membrii unei reţele specializate în falsificarea cardurilor, aproximativ zece persoane fiind duse la audieri.

280 afișări
Imaginea articolului Dolj: PERCHEZIŢII la locuinţele unor presupuşi falsificatori de carduri. Zece persoane sunt audiate

Dolj: PERCHEZIŢII la locuinţele unor presupuşi falsificatori de carduri. Zece persoane sunt audiate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit procurorului şef al DIICOT Craiova, Adrian Glugă, luni după-amiază au fost făcute 20 de percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, procurorii şi poliţiştii destructurând o reţea de falsificatori de carduri, printre membrii grupării fiind şi câţiva tineri care în trecut au mai fost ridicaţi pentru fapte similare.

Astfel, conform anchetatorilor, în anul 2009, aceştia s-a ar fi asociat cu Iustin Covei, fiul judecătorului Matei Covei, tot în vederea falsificării de carduri.

Iustin Covei şi alte persoane au fost acuzaţi de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice - fabricarea şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificate, accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, falsificarea şi punerea în circulaţie a instrumentelor de plată electronică.

Covei s-a aflat în arest preventiv din septembrie 2009, fiind eliberat un an mai târziu, sub control judiciar.

În urma percheziţiilor de luni după-amiază, oamenii legii au ridicat din casele suspecţilor mai multe calculatoare, carduri clonate, dar şi mai multe documente.

Până în prezent, în acest caz au fost ridicate şi duse la audieri aproximativ zece persoane, ele fiindt acuzate de constituire a unui grup infracţionat organizat şide falsificarea instrumentelor bancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici