Dolj: Profesoară acuzată de părinţii unui elev că l-a înţepat în deget cu un ac nesterilizat - VIDEO

O profesoară de biologie a Şcolii Generale nr. 2 din Poiana Mare, judeţul Dolj, este cercetată de o comisie a Colegiului Profesoral din unitate, după ce ar fi înţepat cu un ac nesterilizat un elev de clasa a şaptea pentru a-i lua sânge, pe care urma să-l analizeze la ora de laborator.

158 afișări
Imaginea articolului Dolj: Profesoară acuzată de părinţii unui elev că l-a înţepat în deget cu un ac nesterilizat - VIDEO

Dolj: Profesoară acuzată de părinţii unui elev că l-a înţepat în deget cu un ac nesterilizat

Părinţii unui elev din clasa a VII-a a Şcolii Generale nr.2 din Poiana Mare au sesizat, luni după-amiază, conducerea unităţii că fiul lor a fost înţepat, săptămâna trecută, chiar de către profesoara de biologie, cu un ac nesterilizat folosit la disecţia de broaşte.

"Vineri, a venit copilul de la şcoală şi l-am întrebat ce a făcut la ore. Mi-a spus că profesoara de biologie l-a înţepat cu un ac lung de 12 centimetri ca să-i ia sânge şi apoi să-l pună la microscop. Când mi-a spus treaba asta, m-am dus cu el la spital, la Craiova. Acul este ruginit şi face parte din instrumentarul folosit la disecţia broaştelor", a declarat Petrică David, tatăl elevului.

El spune că a înregistrat-o cu un telefon mobil pe profesoara de biologie în momentul în care îi explica cum l-a înţepat pe fiul său.

"Am vorbit cu profesoara şi am înregistrat-o 18 minute. A recunoscut şi a povestit cum l-a înţepat pe fiul meu. Mi-a spus că a greşit şi atât", a mai spus Petrică David.

Tatăl elevului spune că o va da în judecată pe profesoara de biologie.

Video stirileprotv.ro

"Am vorbit şi cu cei din conducerea şcolii şi le-am arătat înregistrarea. Au rămas stupefiaţi când au văzut şi mi-au spus că aşa ceva nu se poate. Eu am s-o dau în judecată pe profesoară", a mai spus Petrică David.

Directoarea Şcolii Generale nr. 2 din Poiana Mare, Emilia Sârbu, susţine că profesoara de biologie este un cadru didactic cu experienţă şi nu-şi poate "închipui" cum a greşit.

"Este o abatere gravă. Nu-mi închipui cum a putut să facă aşa ceva doamna profesoară, mai ales că are experienţă, iar ea a mai lucrat şi ca laborant. Mi-a spus că a cerut copiilor o brichetă sau o cutie de chibrituri pentru a steriliza acul. Nu au avut copiii şi atunci a făcut acel gest", a declarat directoarea Şcolii Generale nr. 2 Poiana Mare.

Conform sursei citate, gestul profesoarei va fi analizat de o comisie de cercetare special înfiinţată.

"Noi am convocat Colegiul Profesoral care a decis înfiinţarea unei comisii de cercetare pentru ziua de mâine (miercuri - n. r.). Comisia va elabora un raport care va fi înaintat, după finalizarea lui, Colegiului Profesoral care, împreună cu Consiliul de Administraţie al şcolii, va decide ce va fi de făcut în cazul profesoarei", a explicat directoarea şcolii.

Elevul înţepat în deget cu acul va fi adus, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a i se face analizele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici