Dolj: Starea fetei rănite grav în accidentul provocat de Silviu Lung s-a îmbunătăţit

Starea adolescentei de 17 ani, rănită grav în accidentul provocat de Silviu Lung, în care tatăl fetei a murit, iar fratele său a fost rănit, s-a îmbunătăţit, însă ea va rămâne în continuare internată în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

459 afișări
Imaginea articolului Dolj: Starea fetei rănite grav în accidentul provocat de Silviu Lung s-a îmbunătăţit

Dolj: Starea fetei rănite grav în accidentul provocat de Silviu Lung s-a îmbunătăţit (Imagine: Shutterstock)

Andreea Niţu, în vârstă de 17 ani, va rămâne internată în Secţia de Neurochirurgie a SJU Craiova, medicii spunând că starea sa este mai bună şi fiind optimişti în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

"Starea fetiţei este mult mai bună. În urma examenelor efectuate azi-dimineaţă (n.r. - vineri), s-a constatat că dimensiunea hematomului este mai mică faţă de zilele trecute, edemul cerebral s-a remis în această dimineaţă, pacienta a fost detubată, respiră spontan, dar este în continuare sedată. Intervenţia chirurgicală, se pare, în momentul de faţă că nu îşi mai are rostul, se fac în continuare tratamente pentru a se evita această intervenţie chirurgicală", a declarat Bogdan Fănuţă, managerul unităţii.

Colegii şi profesorii Andreei Niţu, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan", din Craiova, unde aceasta era elevă în clasa a XI-a, au strâns bani pentru a o ajuta şi pentru a-i ajuta familia.Astfel, aceştia au strâns suma de 2.160 de lei, bani pe care i-au pus într-un plic pe care l-au dat unchiului fetei, care le-a mulţumit pentru gestul făcut.

"Colectivul de profesori, dar şi de elevi este alături de eleva Niţu Andreea, din clasa a XIa, secţia Ştiinţele Naturii, în aceste momente. Este un accident teribil, din care tatăl a decedat, iar eleva noastră este în comă indusă. Am luat legătura cu mama şi cu unul dintre cumnaţii dânsei şi ei făceau naveta, zilnic, de 150 de kilometri, dus-întors, de la Moţăţei. Este un act de curaj, de devotement faţă de familie. Noi am hotărât, colegii, elevii, Consiliul, să facem un comitet de ajutorare şi să strângem bani, iar eleva va fi preluată de noi şi toate costurile de cazare şi mâncare vor fi suportate de liceu", a declarat Ionuţ Pătularu, directorul unităţii de învăţământ.

Sursa citată a adăugat că a discutat cu directorul Liceului de Industrie Alimentară, unde învaţă fratele fetei, care a fost rănit mai uşor.

"Fratele ei este la Liceul de Industrie Alimentară, am discutat cu directorul de acolo şi dânşii şi-au luat angajamentul că îl vor ajuta şi pe băiat", a mai spus Ionuţ Pătularu.

Potrivit aceleiaşi surse, conducereile ambelor şcoli din Craiova la care învaţă cei doi adolescenţi au hotărât să le acorde cazare şi masă de acum încolo.

"Andreea este o fată cuminte, silitoare, nu a făcut niciodată probleme, o fată de nota 10. Era foarte greu pentru ea, că se trezea de dimineaţa şi nu avea timp mult de învăţat", a declarat Diana Bălă, o colegă de clasă a Andreei Niţu.

Unchiul fetei, cărora copiii i-au înmânat banii strânşi de ei, a povestit jurnaliştilor că nepotul său, Andrei, i-a povestit imediat după externare cum au stat lucrurile în momentul accidentului: "A povestit tot, tot, cum a luat-o în braţe pe sora lui, a pus-o lângă maşină, a strigat la ea, a încercat să îşi scoată şi tatăl, nu a putut şi între timp au venit şi alţi şoferi. A realizat pe loc că tatăl lui a murit. S-a luat legătura din partea familiei Lung cu familia noastră, dar nu pot da mai multe detalii, a rămas să facem înmormântarea şi apoi vorbim. Ei s-au oferit să suporte. Şi ei sunt conştienţi că este o tragedie", a declarat Dan Duţă, unchiul lui Andrei Niţu.

Potrivit unor surse medicale, Andrei Niţu, care s-a ales cu o contuzie toracică în urma accidentului, a fost externat din Spitalul Judeţean (SJU) Craiova în cursul după-amiezii de joi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, Silviu Lung a fost audiat în cursul zilei de joi, în timp ce era încă internat în spital.

"Reprezentanţii Serviciului Rutier Dolj l-au audiat cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul de pe DN 56, pentru a stabili celelalte amănunte legate de cauzele accidentului. Din primele cercetări de la faţa locului, s-a stabilit că este vorba despre viteza neadaptată la condiţiile meteo rutiere, respectiv ceaţă densă, carosabil umed şi o curbă la dreapta", a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Sâmbătă, rudele lui Constantin Niţu, bărbatul care a decedat în urma impcatului dintre cele două maşini, îl vor conduce pe acesta pe ultimul drum.

Accidentul în care a fost implicat Silviu Lung a avut loc miercuri după-amiază, în localitatea doljeană Radovani, pe drumul european E 79, care leagă Craiova de Calafat, după ce autoturismul Mercedes condus de fostul portar a intrat pe contrasens şi a lovit frontal o maşină Renault în care se aflau trei persoane.

În urma impactului, şoferul care conducea autoturismul Renault, un bărbat de 41 de ani, a murit, iar cei doi copii ai acestuia au fost răniţi. De asemenea, Silviu Lung a suferit leziuni uşoare la nas şi la frunte.

Potrivit poliţiştilor, maşina în care se afla Silviu Lung se deplasa dinspre Calafat spre Craiova, iar cealaltă dinspre Craiova spre Moţăţei, localitatea de domiciliu a şoferului decedat şi a celor doi fraţi răniţi. Adolescenţii terminaseră orele la un liceu din Craiova şi erau duşi acasă de către tatăl lor.

Poliţiştii doljeni vor întocmi dosar penal pe numele lui Silviu Lung pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Dolj, Amelia Căprărin.

Fostul portar Silviu Lung a părăsit, joi după-amiază, Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Cristina Geormăneanu, spunând că Lung a plecat fără avizul medicilor.

Potrivit medicilor, pe foaia de externare a lui Silviu Lung era trecută data de 10 ianuarie.

Şeful Secţiei de Neurochirurgie a SJU Craiova, Alexandru Cameniţă, a declarat ulterior că fostul portar Silviu Lung, care a plecat din spital, joi după-amiază, deşi ar fi urmat să fie externat vineri, a avut permisiunea sa pentru a părăsi unitatea medicală şi că "totul este absolut legal".

Medicul a mai spus că starea de sănătate a fostului portar este una foarte bună, acesta neavând "nicio suferinţă cerebrală" în urma accidentului rutier în care a fost implicat.

Silviu Lung, în vârstă de 57 de ani, a fost portar al echipei naţionale de fotbal, dar şi la Steaua Bucureşti şi Universitatea Craiova. Lung a evoluat şi la echipa naţională a României, în 77 de meciuri, făcând parte din lotul României la Euro 1984 şi la Campionatul Mondial din 1990.

În prezent, Silviu Lung este antrenor cu portarii la CS Universitatea Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici