Dolj: Un număr de 34 de migranţi sirieni, descoperiţi ascunşi într-un TIR condus de un bulgar

Un număr de 34 de migranţi sirieni care intenţionau să intre ilegal în România au fost descoperiţi, joi, ascunşi într-un TIR condus de un cetăţean bulgar, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj.

105 afișări
Imaginea articolului Dolj: Un număr de 34 de migranţi sirieni, descoperiţi ascunşi într-un TIR condus de un bulgar

Dolj: Un număr de 34 de migranţi sirieni, descoperiţi ascunşi într-un TIR condus de un bulgar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au descoperit 34 de migranţi sirieni care intenţionau să intre ilegal în România.

Aceştia erau ascunşi într-un spaţiu special amenajat într-un TIR condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 34 de ani, care urma să ajungă în Austria.

"Echipa formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a verificat mijlocul de transport înmatriculat în Bulgaria. Astfel, în interiorul compartimentului marfă, a fost descoperit un spaţiu special amenajat, împărţit în două compartimente suprapuse, în care se aflau ascunse mai multe persoane. La cercetări s-a constatat că este vorba despre 34 de cetăţeni sirieni - 21 de bărbaţi, zece femei şi trei copii", se arată în comunicatul citat.

Conform protocolului româno-bulgar, persoanele au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici