Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi în incendiul din Uricani

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi într-un incendiu izbucnit într-un bloc din Uricani, mama acestora fiind audiată de Poliţie.

418 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi în incendiul din Uricani

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi în incendiul din Uricani (Imagine: Costi Tudor/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, procurorul Ionela Draia, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul celor trei copii morţi în urma incendiului care a avut loc într-un apartament din Uricani.

"Doi copii au fost găsiţi morţi în apartament, iar o fată a fost transportată la spital, decedând pe drum. Având în vedere complexitatea cazului, dosarul penal pentru ucidere din culpă a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara", a declarat Ionela Draia.

Potrivit sursei citate, mama copiilor, despre care martorii susţin că i-a închis în casă pe aceştia - un băieţel de un an, şi două fete, în vârstă de 8 şi 10 ani - şi a plecat să îşi cumpere băutură, a fost dusă la sediul Poliţiei Uricani pentru a fi audiată.

Vecinii femeii susţin că aceasta a avut, în total, şase copii, din care doi - unul în vârstă de un an şi şase luni, iar altul de şapte luni - au fost omorâţi de primul soţ al acesteia, în 2003. Bărbatul a fost închis pentru omor calificat şi a murit în penitenciar după câţiva ani, femeia divorţând de el între timp.

Un al treilea copil pe care l-a avut cu primul soţ, o fetiţă de trei ani, a scăpat atunci de furia tatălui, fiind plecată la o rudă. Fata are acum 15 ani şi este crescută încă de atunci de naşa ei de botez.

Ulterior, femeia s-a recăsătorit, iar cu al doilea soţ a avut cei trei copii morţi în incendiul de luni dimineaţă. Tatăl copiilor nu era acasă, fiind internat în spital în Petroşani.

În timp ce poliţiştii şi procurorii fac audieri, pompierii încearcă a stabili cu exactitate cauza izbucnirii incendiului şi evaluează pagubele.

"În total au fost afectate 17 apartamente din blocul 36, unde a izbucnit incendiul", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă.

Incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 2.00, într-un apartament situat la ultimul nivel al unui bloc de patru etaje din Uricani, primele informaţii arătând că focul ar fi pornit de la o lumânare lăsată aprinsă.

Dănăiaţă preciza că, în urma incendiului, un copil de un an a murit carbonizat, iar alţi doi, în vârstă de 8 şi 10 ani, în urma unui stop-cardio respirator, respectiv din cauza intoxicării cu fum.

Potrivit acestuia, cei trei copii erau singuri acasă în momentul producerii incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici