Mihai şi Andrei urmăresc cu atenţie dosarul protestelor din 10 august 2018. „Consider că drepturile mele au fost încălcate”

  • Cei doi români trăiesc în Italia şi au fost în Piaţa Victoriei la protestul Diasporei.
  • Ei sunt doar doi dintre zecile de mii de români din Diaspora care au venit la Bucureşti pentru protest.
  • Andrei: Consider că drepturile mele au fost încălcate
408 afișări

În urmă cu doi ani, Mihai Muntean şi-a luat bilet pe ruta Roma - Bucureşti ca să participe la protestul din Piaţa Victoriei. El trăieşte în capitala Italiei din 1997 dar încă îl interesează tot ce se întâmplă în România. Decizia DIICOT de a clasa parţial dosarul protestului nu l-a luat prin surprindere.

Mihai se teme că dosarul 10 august va avea aceeaşi soartă ca anchetele care au vizat Revoluţia din '89, prăbuşirea elicopterului din Munţii Apuseni sau Colectiv. De aceeaşi părere este şi Andrei Iacob care a venit atunci la protest din Insula Sardinia.

„Au avut în acest timp doi ani la dispoziţie să găsească vinovaţii fie din partea manifestanţilor, acele grupuri de oameni violenţi care erau o masă mică şi o parte de masa manifestanţilor paşnici”, spune Mihai Muntean.

„Protestam paşnic când am fost luat prin surprindere de acţiunile agresive ale jandarmilor. Eram în piaţă pentru a contribui la transformarea în bine a României. Sunt consternat de decizia DIICOT. Condamn cu fermitate această decizie”, spune şi Andrei Iacob.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici