Două angajate de la Protecţia Copilului Vrancea, anchetate după ce au cerut brânză şi pătrunjel de la o familie

Două angajate ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea sunt anchetate pentru că au cerut şi primit de la un beneficiar de servicii sociale un borcan de brânză şi câteva legături de pătrunjel.

1121 afișări
Imaginea articolului Două angajate de la Protecţia Copilului Vrancea, anchetate după ce au cerut brânză şi pătrunjel de la o familie

Anchetă după ce două angajate de la DGASPC Vrancea au cerut de la un beneficiar brânză şi pătrunjel

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vrancea, incidentul a avut loc în timpul unei anchete sociale efectuate la domiciliul unei familii din judeţul Vrancea. Un martor a reclamat faptul că angajatele Direcţiei au cerut să li se pună la pachet un borcan de brânză şi câteva legături de pătrunjel.

„Cantităţile nu sunt importante, fapta contează, am vrut să tragem un semnal de alarmă. Este vorba depre nişte brânză şi pătrunjel, se pare că le-ar fi solicitat beneficiarilor de servicii sociale la care efectuau o anchetă. Aşa ne-a spus un martor, femeile urmează să fie audiate pe parcursul zilei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

Cele două angajate sunt cercetate disciplinar, iar femeile au fost mutate în cadrul unui serviciu care nu presupune contactul direct cu beneficiarii serviciilor.

„Împotriva celor doi salariaţi, asupra cărora există suspiciunea săvârşirii abaterii disciplinare grave, s-a demarat cercetarea disciplinară prealabilă, sesizarea organelor de anchetă abilitate, precum şi retragerea acestora din activităţile ce presupun contactul direct cu beneficiarii, până la finalizarea cercetării disciplinare”, se arată într-un comunicat al DGASPC Vrancea.

Rezultatele cercetării vor fi cunoscute peste câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici