Două diplome false de farmacişti - 10.000 de euro

Două persoane, frate şi soră, sunt cercetate de poliţiştii clujeni după ce au încercat să obţină permisul de practică a meseriei de farmacist folosind diplome false de absolvire a facultăţii, ei plătind 10.000 de euro pentru achiziţionarea documentelor.

633 afișări
Imaginea articolului Două diplome false de farmacişti - 10.000 de euro

Două diplome false de farmacişti - 10.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că poliţiştii Biroului pentru Centrul Universitar Cluj au început cercetările împotriva Mihaelei S., de 38 ani, din Bucureşti şi împotriva lui Ştefan S., de 32 ani, din localitatea Plopii Slăviteşti, judeţul Teleorman, pentru uz de fals.

Gina Pop a precizat că, în luna iunie 2009, bărbatul s-a adresat Colegiului Farmaciştilor din Cluj-Napoca, pentru eliberarea permisului de liberă practică în meseria de farmacist, anexând la cerere copia diplomei de absolvent al unei universităţi din Cluj, care era falsă.

Din verificările făcute de poliţişti la unitatea de învăţământ s-a stabilit că bărbatul nu figurează ca absolvent, diploma nu aparţine universităţii, semnăturile reprezentanţilor legali sunt false, ştampila cu însemnele facultăţii fiind, de asemenea, falsă.

Conform sursei citate, poliţiştii au stabilit ulterior că sora bărbatului este angajată farmacist la o companie de profil cu sediul în Bucureşti, pe baza unei diplome de absolvire a aceleiaşi facultăţi, care este falsă.

Ancheta a mai revelat că cei doi au cumpărat diplomele cu suma totală de 10.000 de euro, de la o femeie din comuna Vidra, de lângă Bucureşti, iar cercetările în acest caz sunt continuate de Parchetul Tribunalului Cluj.

UMF Cluj: Diplomele false nu au fost eliberate de Facultatea de Farmacie

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca susţine că cele două diplome false de absolvire a facultăţii nu au fost eliberate de Facultatea de Farmacie a Universităţii şi nu au nicio legătură, ca provenienţă, cu această instituţie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de Presă al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", din partea Colegiului Farmaciştilor din Cluj a existat o solicitare, adresată decanului Facultăţii de Farmacie, de certificare a faptului că Ştefan S. este absolvent al acestei facultăţi, după cum reieşea din diploma pe care o prezentase la solicitarea eliberării permisului de liberă practică.

"Decanatul a sesizat că Ştefan S. nu figurează ca absolvent al Facultăţii de Farmacie, că diploma nu aparţine universităţii, iar semnăturile şi ştampila sunt false. Acest fapt a fost adus la cunoştinţa rectorului Constantin Ciuce, care a solicitat imediat intervenţia Poliţiei şi a pus la dispoziţia Poliţiei şi procuraturii documentele respective, lăsând ca partea de cercetare să se desfăşoare în conformitate cu procedurile legale", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Universitatea a asigurat accesul organelor abilitate la orice informaţie şi cercetare în interiorul Facultăţii de Farmacie pentru elucidarea tuturor aspectelor privitoare la acest caz.

După efectuarea cercetărilor, Poliţia a adus la cunoştinţa rectorului UMF din Cluj, Constantin Ciuce, că în sudul ţării s-a descoperit o reţea de falsificatori de diplome de licenţă, identificându-se şi o a doua diplomă falsă, pe numele Mihaelei S., sora lui Ştefan S.

"Diplomele cu însemnele UMF «Iuliu Haţieganu», falsificate de către membrii reţelei şi vândute celor două persoane menţionate, nu au fost eliberate de către Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu» şi nu au nicio legătură, ca provenienţă, cu aceasta", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici