Două fete au fost lovite de o maşină în faţa şcolii, una murind pe loc şi cealaltă fiind rănită grav

Două fete de 14 şi, respectiv, 15 ani, din satul nemţean Bodeştii de Jos, au fost lovite de o maşină în faţa şcolii, joi dimineaţă, una dintre ele murind pe loc, iar cealaltă fiind transportată cu un elicopter SMURD, în stare extrem de gravă, la Spitalul "Sfântul Spiridon", din Iaşi.

235 afișări
Imaginea articolului Două fete au fost lovite de o maşină în faţa şcolii, una murind pe loc şi cealaltă fiind rănită grav

Două fete au fost lovite de o maşină în faţa şcolii, una murind pe loc şi cealaltă fiind rănită grav (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Fetele erau eleve la Şcoala I-VIII din Bodeştii de Jos şi au fost lovite de autovehicul în faţa şcolii, transmite corespondentul MEDIAFAX..

"La ora 10.50, Poliţia a fost sesizată că pe drumul judeţean 155 G a avut loc un accident rutier cu două victime. Una dintre ele a decedat, cealaltă a fost dusă la Iaşi. Este vorba de un conducător auto de 26 de ani , care a acroşat cele două victime minore care se aflau pe marginea drumului. Acesta nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind testat cu rezultat negativ. Este prematur să determinăm care au fost cauzele accidentului, urmează să fie făcute expertize pentru a se determina dacă fetele au vrut sau nu să traverseze strada", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX subcomisar Constantin Irina, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Cea de-a doua fată a ajuns la Iaşi în stare foarte gravă, conform reprezentanţilor SMURD, ea fiind adusă la Iaşi în comă indusă, intubată, cu risc de pierdere a braţului stâng. Fata a fost iniţial transportată la Spitalul de Copii "Sfânta Maria".

"Elicopterul SMURD a fost trimis la Piatra Neamţ pentru a aduce o fată cu fractură deschisă de antebraţ, cu interesare vasculară pentru chirurgie vasculară şi salvarea braţului", a declarat, joi, prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Aceasta a fost tratată şi transferată ulterior la Spitalul Clinic "Sfântul Spiridon" din Iaşi, fiind în stare critică, pronosticul medicilor fiind rezervat.

"A fost adusă în stare extrem de gravă, intubată, cu fractură maxi-facială cu hemoragie la nivelul cavităţii bucale, humersul şi peroneul stâng fracturate, contuzie pulmonară, şi ce este mai grav e că are şi plagă cu secţiune de arteră şi ischemie acută pe braţul stâng", a declarat dr. Lucian Cernahovschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfânta Maria".

Cercetările Poliţiei continuă în acest caz pentru a se determina cauzele exact ale accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici