Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme, blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău

Două microbuze de persoane, unul cu 11 pasageri, iar celălalt doar cu şoferul la bord, dar şi patru autoturisme sunt blocate, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza viscolului, pe drumuri din judeţul Buzău, pentru deblocarea lor acţionând mai multe utilaje de deszăpezire.

197 afișări
Imaginea articolului Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme, blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău

Două microbuze cu pasageri şi patru autoturisme, blocate din cauza viscolului, în judeţul Buzău (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, Marius Sârbescu, la ora transmiterii acestei ştiri, un microbuz cu şoferul la bord este blocat pe DN 2 B în zona localităţii Verguleasa, pentru deblocare acţionându-se cu utilaje din cadrul Secţiei Drumuri Naţionale.

De asemenea, pe DJ 203 K, în zona localităţii Săgeata, un microbuz cu 11 persoane este blocat în zăpadă, acţionându-se cu mai multe utilaje pentru scoaterea autovehiculului dintre nămeţi.

Totodată, patru maşini sunt blocate pe DJ 102 H în dreptul localităţii Pitulicea.

În judeţul Buzău, sunt închise o şosea naţională, DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile, dar şi mai multe drumuri judeţene.Astfel, este vorba despre DJ 214 A între localităţile Caragele - Ruşeţu, între km 0+000 şi 15+ 000, DJ 220 între localităţile Poşta Câlnău - Boboc Gară între km 33 + 00 şi 38 + 00, DJ 203D între localităţile Brădeanu - Mitropolia - Scutelnici, DJ 203G între localităţile Costeşti - Stâlpu şi DJ 102 H DE 85 între localităţile Pitulicea - Amaru, blocat în zona Pitulicea.

Potrivit lui Sîrbescu, toate aceste drumuri au fost închise preventiv de către autorităţi, din cauza zăpezii, dar mai ales a viscolului şi a vizibilităţii extrem de reduse.

De asemenea, localitatea Merei este nealimentată parţial cu energie electrică, fiind afectate circa 200 de gospodării. În plus, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile meteo rutiere, un accident de circulaţie s-a înregistrat sâmbătă, între localităţile Vizireni şi C.A Rosetti, două persoane fiind rănite.

La ora transmiterii acestei ştiri, în tot judeţul Buzău, aflat sub avertizare de cod portocaliu, se semnalează viscol cu rafale de vânt 20 m/s, viteza vântului din direcţia N-NE 11 m/s, precipitaţii sub formă de ninsoare 8 l/mp. În municipiul Buzău se înregistrează minus 8,2 grade Celsius, iar la Râmnicu Sărat de minus 7,3 grade Celsius.

Avertizarea de cod portocaliu de viscol a fost extinsă la 18 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, până duminică la ora 22.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit noii avertizării ANM, se află sub cod portocaliu de viscol până duminică seară judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei, informează ANM. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70 - 80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici