Două persoane, trimise în judecată în dosarul uciderii viceprimarului din Joseni

Urmărirea penală în dosarul privind uciderea viceprimarului din Joseni a fost finalizată, procurorii Parchetului instanţei supreme trimiţând în judecată două persoane.

198 afișări
Imaginea articolului Două persoane, trimise în judecată în dosarul uciderii viceprimarului din Joseni

Două persoane, trimise în judecată în dosarul uciderii viceprimarului din Joseni (Imagine: Shutterstock)

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat urmărirea penală în cauza privind uciderea viceprimarului din Joseni, Csala Zsolt, cauză preluată în 28 aprilie de la Parchetul de pe lângă Tribunal Harghita, informează, joi, Ministerul Public.

În acest dosar au fost trimişi în judecată Robert Lorincz, pentru omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi Jozsef Meszaros, pentru complicitate la cele două infracţiuni.

Csala Zsolt a fost găsit mort, în 22 aprilie, la cabana sa de vacanţă, situată în comuna Joseni, judeţul Harghita, aceasta prezentând multiple leziuni împuşcate, la nivelul abdomenului, a picioarelor şi în zona dorsală.

Anchetatorii au stabilit că în după-amiaza săvârşirii faptei, Robert Lorincz i-a solicitat lui Meszaros Jozsef, prietenul său, să-l transporte cu maşina până la cabana sa de vacanţă pentru a-şi lua arma, declarându-i acestuia din urmă că intenţionează să-l împuşte pe viceprimar. Cei doi au luat arma, iar Lorincz Robert, fiind echipat cu cagulă şi mănuşi, a traversat pădurea, oprindu-se la liziera acesteia într-un loc de unde putea ţine sub observaţie cabana victimei. Inculpatul a aşteptat până când victima a rămas singură în zonă şi, când aceasta a mers în spatele cabanei, a tras primele focuri de armă asupra sa. Întrucât viceprimarul a reuşit să se refugieze într-o încăpere a cabanei, Lorincz s-a apropiat de uşa de acces, a tras un foc prin uşă, provocându-i victimei o altă plagă împuşcată .

Csala Zsolt a căzut pe spate, blocând cu picioarele intrarea in încăpere, reuşind să transmită un mesaj de pe telefonul mobil unei persoane cu care-şi petrecuse după-amiaza.

Robert Lorincz a împins uşa, pe care a întredeschis-o, a introdus arma prin spaţiul creat şi a tras încă un foc de armă asupra victimei, omorând-o, ulterior fugind în pădure, unde a ascuns arma. Ulterior, s-a întâlnit cu Meszaros Jozsef.

După câteva zile, cei doi au recuperat arma din ascunzătoarea iniţială, Meszaros Jozsef fiind cel care a ridicat efectiv arma şi a dus-o la autoturism, după care au îngropat-o împreună în curtea casei de vacanţă a lui Lorencz Robert, acesta îngropând ulterior pe un teren al viceprimarului. Totodată, el a îngropat şi cea de-a doua armă pe care o deţinea, precum şi muniţia rămasă, fiind descoperită ulterior.

Raportul medico-legal întocmit în cauză a concluzionat că moartea victimei a fost violentă, fiind cauzată de leziuni ce au putut fi produse cu o armă de foc.

De asemenea, din conţinutul raportului de constatare tehnico-ştiinţifică a rezultat că profilul genetic al probei biologice de referinţă recoltată de la Lorincz Robert este identic cu profilul genetic obţinut din micro-urmele prelevate de pe cele două tuburi de cartuş şi de pe cartuşul cu capsa percutată găsite la locul săvârşirii infracţiunii de omor asupra lui Csala Zsolt. Cei doi inculpaţi nu figurează în evidenţele deţinătorilor autorizaţi de arme de foc letale sau neletale.

În cauză, cercetările au fost efectuate de procurori, în colaborare cu ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Harghita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici