Două profesoare care i-au însoţit în tabără pe copiii înecaţi la Eforie, excluse din învăţământ

Două dintre profesoarele din Iaşi care îi însoţiseră în tabără la Eforie pe cei doi copii care au murit înecaţi, în 8 august, după ce au mers să înoate într-o zonă de plajă unde scăldatul este interzis, au fost excluse din învăţământ.

57 afișări
Imaginea articolului Două profesoare care i-au însoţit în tabără pe copiii înecaţi la Eforie, excluse din învăţământ

Două profesoare care i-au însoţit în tabără pe copiii înecaţi la Eforie, excluse din învăţământ (Imagine: Robert Ionescu/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat, sâmbătă, că în urma anchetei făcute în acest caz Consiliul de Administraţie al ISJ a decis excluderea din învăţământ a profesoarelor Parschiva Smoc şi Aida Zaharia, din comuna ieşeană Ciorteşti, care i-au însoţit în tabără pe cei doi copii.

În cazul profesoarei Elisabeta Mincior, care se afla cu copiii pe palajă în momentul în care aceştia s-au înecat, nu a fost luată nicio decizie de către ISJ, în condiţiile în care ancheta procurorilor este în derulare.

Potrivit sursei citate, ISJ Iaşi va lua o decizie în cazul Elisabetei Mincior după finalizarea anchetei procurorilor constănţeni, care o cercetează pe aceasta pentru ucidere din culpă.

Doi copii în vârstă de 13 şi 14 ani, din comuna ieşeană Ciorteşti, aflaţi în tabără la Eforie Sud, s-au înecat, în 8 august, după ce au mers cu o profesoară pe o plajă neamenajată din staţiune şi au ieşit în larg să înoate, alături de alţi trei copii.

Profesoara le-a spus anchetatorilor că fusese avertizată de către salvamari că zona respectivă este periculoasă, iar copiii nu trebuie să intre în apă. Profesoara a susţinut că a transmis aceste informaţii tuturor copiilor din tabără şi că le-a spus să nu intre în apă, dar că nu a fost ascultată.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, declara, în 12 august, că pledează pentru plecarea din sistemul de învăţământ a profesoarei care se afla cu copiii pe plajă în momentul producerii incidentului.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici