Dragnea: Costurile erorilor în proiectarea construcţiilor vor fi suportate de proiectant

Ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că legea calităţii în construcţii va fi modificată astfel încât dacă apar erori la proiectarea unei construcţii, care generează cheltuieli suplimentare, aceste costuri vor fi suportate de proiectant.

1885 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Costurile erorilor în proiectarea construcţiilor vor fi suportate de proiectant

Dragnea: Costurile erorilor în proiectarea construcţiilor vor fi suportate de proiectant (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea, împreună cu deputatul PSD Iulian Iancu au expus, la o conferinţă de presă, modificările care vor fi făcute la această lege, arătând că sunt mulţi proiectanţi cu pregătire superficială care fac erori, iar statul român, autorităţile locale au suportat costurile generate de aceste greşeli.

Dragnea a mai spus că proiectul de modificare mai prevede că proiectanţii vor fi obligaţi să acorde asistenţă tehnică pentru lucrările proiectate în toate fazele.

Ministerul Dezvoltării va organiza atestarea profesională a specialiştilor, verificatorilor de proiect, experţii tehnici, auditorii energetici. Responsabilii tehnici, diriginţii de şantier vor fi atestaţi de Inspectoratul de stat în Construcţii.

El a mai spus că au fost mărit cuantumul amenzilor.

"Sunt extrem de puţine lucrări care să nu fi fost sesizate greşeli mai mici sau mai mari în documentaţia tehnică", a spus Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici