Dragnea: Sper ca Ponta să revină în ţară în câteva zile. Dacă nu, duminică voi fi din nou la el

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Suceava, că speră ca premierul Victor Ponta să se întoarcă în ţară în câteva zile, iar dacă în urma evaluării de vineri se va decide să mai rămână în spitalul din Turcia, atunci îl va vizita duminică.

422 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Sper ca Ponta să revină în ţară în câteva zile. Dacă nu, duminică voi fi din nou la el

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Liviu Dragnea a spus că a decis singur să meargă la Istanbul pentru a vedea care este starea de sănătate a premierului şi că nu a fost chemat.

"Încă sunt un om liber şi decid în funcţie de ce doresc. Nu mă poate chema nimeni, de urgenţă, la Istanbul, nici măcar prietenul meu bun", a spus Dragnea.

El a menţionat că a fost la Istanbul pentru a vedea care este starea de sănătate a premierului întrucât în ţară erau diverse speculaţii.

"Vroiam să văd despre ce situaţie medicală e vorba şi să discutăm chestiuni politice importante pe care le stabilisem. Starea lui Victor e bună acum, dar are nevoie de recuperare de trei-patru săptămâni", a spus Liviu Dragnea.

El a menţionat că la genunchi s-au găsit articulaţiile "deranjate", că a discutat cu echipa medicală de acolo şi că i s-a spus că în fiecare zi este nevoie de exerciţii stricte şi riguroase pentru ca genunchiul să revină la mobilitatea anterioară.

"Mâine (vineri - n.r.) va fi o nouă evaluare şi vor decide dacă trebuie să rămână în spital sau poate merge acasă. (...) Dacă va veni acasă, vom vorbi acasă. Dacă nu, duminică seară voi fi din nou la el", a spus Dragnea.

Întrebat dacă premierul va prelungi mandatul de interimar al lui Gabriel Oprea, Dragnea a răspuns că, dacă va mai sta internat, "va face ceea ce se cuvine".

De asemenea, întrebat dacă premierul poate semna decizii din spitalul din Turcia, Dragnea a răspuns că este posibil.

"De ce să nu poată prelungi de la spital? Se pot duce acolo documente pe care le poate semna. Nu scrie nicăieri că trebuie să semnez din interiorul biroului", a afirmat Dragnea.

El a evitat să spună dacă, în ipoteza în care va mai rămâne în spital, premierul îl va delega tot pe Gabriel Oprea să îi preia atribuţiile.

"El poate delega pe oricine. Dar, firesc, fiind un singur viceprim-ministru, e normal ca prima opţiune să fie Gabriel Oprea", a spus Dragnea.

Întrebat dacă există riscul ca premierul să fie nevoit să depăşească 45 de zile de spitalizare, Liviu Dragnea a declarat că nu se pune problema şi că este vorba de zile până când premierul se va întoarce în ţară.

"Eu sper ca lucrurile să evolueze bine în sens medical şi să vină în ţară în câteva zile", a declarat Dragnea.

Premierul Victor Ponta este internat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde a fost operat luni la genunchiul stâng.

El a plecat spre Turcia împreună cu preşedintele turc Recep Erdogan, vineri seară, din Baku (Azerbaidjan), după ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene.

Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia, este cel la care s-a operat şi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în noiembrie 2011 şi în februarie 2012.

Presa din Turcia a scris în mai multe rânduri despre strânsele legături dintre preşedintele Turciei, Recep Erdogan, şi spitalul din Istanbul. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia şefului de stat este acţionar majoritar şi coordonează activitatea spitalului.

 

 

Dragnea: Sper ca Ponta să revină în ţară în câteva zile. Dacă nu, duminică voi fi din nou la el ----->http://bit.ly/1K08w9C

Posted by Mediafax.ro on Thursday, June 18, 2015

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici