Drepturile muncitorilor români din statele UE: Ministerul Muncii vrea să facă ghiduri online

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, la Forumul Românilor de Pretutindeni, că prioritatea ministerului este de a elabora într-o lună ghiduri pentru cetăţenii români aflaţi state membre UE, care să cuprindă drepturile pe care aceştia le au în domeniul muncii.

406 afișări
Imaginea articolului Drepturile muncitorilor români din statele UE: Ministerul Muncii vrea să facă ghiduri online

Drepturile muncitorilor români din statele UE: Ministerul Muncii vrea să facă ghiduri online (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceste ghiduri trebuie să prevadă exact drepturile pe care le au cetăţenii români din statele membre ale Uniunii în domeniul muncii, pentru ca în cazurile în care există restricţii din partea statelor membre românii care trăiesc în aceste state să ştie care sunt aceste restricţii, pentru a nu se mai face abuzuri", a spus Sulfina barbu.

Ea a arătat că aceste ghiduri pot fi elaborate în format electronic, astfel încât să nu presupună costuri, estimând că în maximum o lună de zile acest lucru poate realizat.

"Eu am dat dispoziţie ca aceste ghiduri să fie elaborate", a adăugat ministrul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici