DSVSA Constanţa a activat Comandamentul Estival, care va acţiona în staţiunile de pe litoral

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa a activat, luni, Comandamentul estival, care va funcţiona până în 23 august şi va acţiona în staţiunile de pe litoral, echipele fiind formate din medici veterinari, angajaţi ai DSVSA din Constanţa, dar şi din alte judeţe.

177 afișări
Imaginea articolului DSVSA Constanţa a activat Comandamentul Estival, care va acţiona în staţiunile de pe litoral

DSVSA Constanţa a activat Comandamentul Estival, care va acţiona în staţiunile de pe litoral (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Directorul DSVSA Constanţa, Geronimo Brănescu, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost activat Comandamentul estival 2015, care va funcţiona în perioada 29 iunie - 23 august, cu un colectiv temporar de lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Comandamentul va avea o structură operativă formată din nouă structuri mixte, care vor deservi şapte zone de pe litoral. Suplimentar vor funcţiona şi trei echipe de suport, menite să valorifice timpul de intervenţie în condiţiile în care cele nouă echipe sunt implicate deja în acţiuni de control”, a spus Geronimo Brănescu.

El a precizat că trei dintre echipele de control vor acţiona în staţiunea Mamaia, iar restul în Năvodari, Eforie, Costineşti şi Mangalia, dar şi în Olimp, Vama Veche şi 2 Mai.

Echipele de control vor avea în componenţă medici veterinari, angajaţi ai DSVSA Constanţa, precum şi detaşaţi din mai multe judeţe. Aceştia din urmă vor veni pe litoral în patru perioade de control, de câte două săptămâni.

Directorul DSVSA Constanţa a declarat că scopul controalelor inspectorilor sanitar-veterinari va fi nu atât valoarea amenzilor date, cât eficienţa procedurii.

”Amenzile nu reprezintă un scop în sine şi nici confiscările. (...) Ţinta noastră este zero toxiinfecţii alimentare: adică un consum sigur pe litoralul românesc. (...) Anul trecut am fost foarte satisfăcuţi de faptul că, pentru prima oară în cei 25 de ani post-decembrişti, pe litoral nu s-a confirmat nicio toxiinfecţie alimentară. Dincolo de orice amenzi, cred că acesta este principalul obiectiv al autorităţii sanitar-veterinare: cât mai puţine, dacă se poate zero, toxiinfecţii alimentare”, a declarat Geronimo Brănescu.

Pe perioada sezonului estival vor exista acţiuni planificate, zilnice, dar şi verificări determinate de sesizări şi reclamaţii, amenzile date agenţilor economici care încalcă legea putând ajunge până la 50.000 de lei.

”Minimul amenzii este de 600 de lei - pe persoană fizică, iar maximul este de 50.000 de lei, sancţiune administrată persoanei juridice pentru punere în consum, cu bună ştiinţă, de produse expirate sau cu termen de valabilitate depăşit”, a mai declarat şeful DSVSA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici