Ecaterina Andronescu explică voucherele roşii Euro200: Culoarea nu e legată de cei care guvernează ţara | DOCUMENT

Culoarea roşie a voucherelor din programul Euro200, pentru achiziţionarea unui calculator, nu are legătură cu cea a partidului de guvernare, a explicat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a subliniat că există mai multe tipuri de bonuri şi trebuie să se facă o distincţie.

6869 afișări
Imaginea articolului Ecaterina Andronescu explică voucherele roşii Euro200: Culoarea nu e legată de cei care guvernează ţara | DOCUMENT

Ecaterina Andronescu explică voucherele roşii Euro200: Culoarea nu e legată de cei care guvernează ţara

VEZI MAI JOS DOCUMENTUL

„Nu e un proiect nou. Se derulează din 2002-2003. Este o încercare a noastră pentru a îi ajuta pe elevi să folosească tehnologia şi să înveţe să lucreze pe computer. Pentru cei care sunt şcoliţi astăzi computerul e nstrument de muncă. E foarte important să beneficieze de un asemenea instrument casă. Se încadrează cei cu un anumit venit. Ne gândim să extindem acest program pentru venitul minim. (...) Dar în fiecare an mulţi elevi au fost beneficiari ai acestui voucher pentru calculator şi cred că proiectul a produs efecte importante şi benefice elevilor”, a declarat Ecaterina Andronescu la Antena3.

Întrebată motivul pentru care acest voucher are culoarea roşie în acest an, ministrul Educaţiei a răspuns: „Nu are niciun fel de semnificaţie culoarea, să nu consideraţi că e legată, poate, de culoarea celor care guvenează ţara. Nicidecum. Există mai multe tipuri de vouchere de care beneficiază fie salariaţii bugetari - cum sunt cele de vacanţă, fie elevi, şi în momentul când se va aproba bugetul vom avea un voucher pentru echipamentul de sport. O distincţie pe această linie, nu are nicio legătură”.

În anul 2018, culoarea bonului a fost violet.

Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200”, continuă şi în anul 2019, fiind reglementat prin Hotărârea Guvernului nr. 1294 din 13 august 2004. Ajutorul financiar este acordat pentru achiziţionarea unui calculator, se arată în nota de fundamentare a proiectului disponibilă pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Programul "Euro 200" se derulează începând cu anul 2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale.

Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat.

Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii şi constă în acordarea unui bon valoric elevilor şi studenţilor din învăţământul de stat sau particular (studenţii trebuie să aibă vârsta de până la 26 de ani). Pot primi acest voucher elevii sau studenţii care fac parte din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 de lei pe membru de familie. În 2018, această suma a fost de 150 lei.

„Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru derularea „Euro 200”, în anul 2018, este de 12.328.000 lei, pentru un număr estimat de 13.514 de beneficiari (elevi şi studenţi)”, se arată pe pagina MEN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici