EDU.RO - REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2016. Notele obţinute de elevi la examen au fost PUBLICATE pe edu.ro şi la unităţile de învăţământ

REZULTATELE la EVALUARE NAŢIONALĂ 2016 se publică astăzi, până în ora 16:00. Elevii pot afla notele obţinute pe portalul edu.ro.

46180 afișări
Imaginea articolului EDU.RO - REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2016. Notele obţinute de elevi la examen au fost PUBLICATE pe edu.ro şi la unităţile de învăţământ

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALA 2016. Notele obţinute de elevi la examen, pe edu.ro şi la unităţile de învăţământ

 
Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2016 află vineri, până la ora 16:00, rezultatele de la examen, care vor fi afişate la avizierele şcolilor, dar şi pe site-ul evaluare.edu.ro.
 
 
Contestaţiile pot fi depuse tot vineri, între orele 16:00 - 20:00, urmând ca rezultatele finale la Evaluare Naţională 2016 să fie publicate pe 5 iulie.
 
În continuare, în perioada 8-12 iulie, părinţii şi elevii pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a , care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017.
 
În data de 20 iulie va avea loc afişarea în şcolile gimnaziale a rezultatelor, adică a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în liceele din judeţ.
 
De asemenea, în perioada 21-29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
 
Peste 153.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Naţională 2016, potrivit datelor Ministerului Educaţiei.
 
În total, 153.522 de candidaţi au fost aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care s-a desfăşurat Evaluarea Naţională 2016.
 
Prima probă din cadrul exanului a avut loc luni, la Limba şi Literatura Română. Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura maternă.
 
Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, s-a desfăşurat miercuri, 29 iunie.
 
Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care au susţinut Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici