Educaţia în România: În ultimii 30 de ani s-au construit numai 400 de şcoli, dar s-au închis mii

  • Circa 82% dintre şcolile din România au nevoie urgentă de reparaţii, afirmă reprezentanţii Asociaţiei BookLand, un ONG din domeniul educaţiei.
  • Până în 2013 erau 1.800 şcoli închise şi 1.500 comasate, probabil că numărul acestora s-a dublat între timp.
435 afișări
Imaginea articolului Educaţia în România: În ultimii 30 de ani s-au construit numai 400 de şcoli, dar s-au închis mii

Educaţia în România: În ultimii 30 de ani s-au construit numai 400 de şcoli, dar s-au închis mii

În România ultimilor 30 ani s-au construit sub 400 şcoli, însă s-au închis câteva mii.

Până în 2013 erau 1.800 şcoli închise şi 1.500 comasate, probabil că numărul acestora s-a dublat între timp.

„Situaţia exactă nu se ştie, fiindcă, odată ce şcolile au fost date în grija primăriilor în 1998, Ministerul Educaţiei nu a mai monitorizat din punct de vedere logistic ce se întâmplă cu aceste instituţii“, notează asociaţia.

Într-o ţară cu 14.000 localităţi, dintre care doar 319 sunt oraşe, restul sunt comune şi sate, au mai rămas cel mult 21.000 şcoli, iar Institutul Naţional de Statistică spune că doar 7.204 au personalitate juridică, adică 1,5 şcoli per localitate. Mai exact, 82% dintre aceste clădiri au fost construite înainte de 1970, 16% până în 1989, iar 2% după Revoluţie“, mai afirmă reprezen­tanţii Asociaţiei BookLand.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici