Educaţia sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor

  • Educaţia sexuală va fi predată doar cu acordul părinţilor
  • Dana Grigore, psiholog: Când e vorba de minori, cel mai safe este să avem acordul părinţilor
  • Alexandra, mamă: Este foarte important să afle de la specialişti tot ceea ce se întâmplă în corpul lor
854 afișări
Imaginea articolului Educaţia sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor

Educaţia sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor

Dana Grigore este psiholog şi îţi spune că educaţia sexuală ar trebui să înceapă, în primul rând, din familie. Cei mici au nevoie de informaţii, pe care ar fi bine să le primească cât mai devreme. Orele de educaţie sexuală din şcoli ar trebui să vină ca o completare a ceea ce copiii ştiu deja de la părinţi, mai spune Dana. În plus, consideră necesar ca părinţii să îşi dea acordul pentru această materie, tocmai pentru că părinţii ştiu ce e mai bine pentru copilul lor.

Dacă ai şi tu copilul la şcoală, trebuie să ştii că el va participa la orele de educaţie sexuală doar cu acordul tău. Asta a decis Curtea Constituţională.

  •  De multe ori şcoala poate să vină ca o completare, să spună ceea ce poate acasă părinţii nu îndrăznesc să spună, de multe ori copiii poate chiar şi ştiu. Poate oferi aceste prime informaţii de care ei au nevoie pentru a-şi conştientiza ei partea asta fiziologică, pentru că atunci când vorbim despre educaţia sexuală trebuie să avem în vedere mai multe aspecte. Avem aspectul fiziologic, trebuie să ne cunoaştem corpul, apoi latura emoţională, pentru că fiecare etapă de vârstă aduce modificări hormonale şi nu este de neglijat nici latura socială, trebuie să ştim ce avem voie să facem, ce nu avem voie să facem.  Când e vorba de minori, cel mai safe este să avem acordul părinţilor şi eu cred că orice părinte vrea binele copilului şi dacă ştie că informaţia vine de la un cadru specializat nu cred că are nimic împotrivă”, spune psihologul Dana Grigore. 

 

  • „Sunt de acord cu acest lucru, sunt mamă a doi băieţi, chiar am încurajat susţinerea unor ateliere în şcoală şi am adus un psiholog care să le vorbească copiilor. Este foarte important să afle de la un specialist şi având acum acces la tot ce înseamnă tehnologie, să afle de la un specialist care sunt metodele corecte şi tot ceea ce se întâmplă în corpul lor”, consideră  Alexandra, părinte.

 

  •  „Da, ar trebui cu acordul părinţilor. Şi acum depinde şi în ce context o vor face.  M-am documentat asupra acestui aspect şi am văzut nişte materiale care pe mine nu prea m-au încântat. rebuie să îi explici educaţia sexuală în funcţie de vârsta lui, pe înţelesul copilului, ca părinte tu îţi cunoşti copilul şi tu ştii cam cât poate el să înţeleagă şi cum să i le spui”, este de părere Ana, părinte.

 

  • „Eu, ca şi părinte, sunt de acord, consider că trebuie să cunoască aspecte legate de educaţia sexuală  pentru că trebuie să fie pregătiţi pentru chestiunile astea, nu toţi părinţii discută cu copiii deschis acasă despre educaţie, despre sex şi trebuie să fie informaţi”, conchide Georgeta, părinte.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici