Elena Udrea, nemulţumită de construcţiile ilegale de pe litoral

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este nemulţumită de faptul că există foarte multe construcţii ilegale în staţiunile de pe litoral şi intenţionează să ia măsuri pentru desfiinţarea acestora.

114 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea, nemulţumită de construcţiile ilegale de pe litoral

Elena Udrea, nemulţumită de construcţiile ilegale de pe litoral (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"La Costineşti am aflat că se construieşte peste noapte, fără autorizaţie, în zona BTT. Nu este desigur prima dată, se întâmplă de ani de zile, însă pentru noi a nimerit în plină campanie în care încercăm să oprim acest comportament ilegal al celor care îşi ridică peste noapte terase şi băruleţe. Înţeleg că se pune o platformă, vor să facă un chioşc de vară. Cert este că se construieşte fără acordul proprietarului, care este BTT-ul, fără nicio autorizaţie de la Primărie. Nu este singura situaţie, mergem să le vedem şi pe celelalte care sunt ceva mai grave, sunt mai vechi", a declarat vineri, Elena Udrea, la Costineşti.

Ea a afirmat că cei care construiesc ilegal vor fi somaţi să-şi desfiinţeze lucrările.

"Soluţia este aceea pe care am decis-o cu autorităţile publice locale, somaţie şi desfiinţarea lucrărilor, iar o soluţie prin care putem rezolva problema BTT-ului, care a rămas aici ca un ghimpe în coasta Costineştiului prin lipsa de organizare şi lipsa de administrare unitară a spaţiului BTT-ului, este aceea de a trece BTT la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru că mare parte din staţiunea Costineşti este ocupată practic de acesta, iar ce se întâmplă acolo nu are legătură cu turismul civilizat", a mai spus ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Udrea a explicat că multe din ilegalităţile realizate la Costineşti au fost realizate din cauza influenţei pe care proprietarii construcţiilor le-ar avea la Bucureşti sau la Constanţa.

"Vorbeam cu primarul din Costineşti şi îmi spunea că foarte multe din ilegalităţile care s-au făcut aici, în ceea ce priveşte construcţiile, se datorează influenţei pe care proprietarii construcţiilor, de cele mai multe ori venind din afara Costineştiului, o au fie la Bucureşti, fie la Constanţa, fie în altă parte. Câtă vreme funcţionăm pe principii de şpagă, şmecherie şi relaţii cu autorităţile sus-puse nu vom face nimic. Cred că este momentul să intre toată lumea în legalitate şi o să începem prin a demola construcţiile care se fac în incinta BTT-ului", a spus Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vizitat, vineri după-amiază, staţiunea Costineşti, întâlnindu-se, printre alţii, cu primarul localităţii şi cu prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici