Elena Udrea: Procurorul Negulescu mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul lui Vasile Blaga

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a declarat, marţi, că procurorul Mircea Negulescu i-a oferit, în toamna anului trecut, calitatea de martor protejat în dosarul fostului lider PNL, Vasile Blaga, ca să-l "toarne" pe acesta, dar că a refuzat.

1257 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Procurorul Negulescu mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul lui Vasile Blaga

Elena Udrea: Procurorul Negulescu mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul lui Vasile Blaga

"La un moment dat, înainte să fie chemat domnul Vasile Blaga la DNA Ploieşti, cred că era în toamna anului trecut, am primit un telefon de la domnul procuror Negulescu şi mi-a propus să fiu turnătoare în dosarul domnului Vasile Blaga şi mi s-a oferit calitatea de martor protejat. Evident că i-am răspuns că dacă voiam să torn, turnam la Bucureşti în doi ani de când mă hărţuieşte sistemul şi doamna Kovesi, nu mă apuc să torn pe la Ploieşti foştii colegi", a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru al Turismului a spus că nu vorbise înainte cu procurorul Mircea Negulescu şi că această întâmplare a amuzat-o.

"Refuz categoric să fiu turnător într-un dosar făcut, aşa cum s-a dovedit ulterior că lucra domnul Negulescu cu abuzuri, cu presiuni asupra oamenilor pentru a declara cum doreşte DNA. Nu i-am spus domnului Blaga. Atunci m-am amuzat şi le-am povestit unor prieteni, foşti colegi, dar domnului Blaga nu pentru că nu m-am văzut cu el şi nu am avut ocazia şi la câte s-au întâmplat, asta a fost pentru mine, ăsta a fost un moment aproape amuzant", a mai spus Elena Udrea.

Vasile Blaga, fost senator în Parlamentul României, a fost trimis în judecată pe 28 noiembrie de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, cauza fiind trimisă instanţei supreme. Mandatul de senator al lui Vasile Blaga s-a încheiat în luna decembrie iar dosarul nu a mai fost de competenţa ÎCCJ, fiind trimis Tribunalului Bucureşti. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe 3 mai, să înceapă judecata în dosarul lui Vasile Blaga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici