Elev participant la şcoala de vară a MApN, căutat de scafandri după ce a dispărut în staţiunea Mamaia

Un elev al Colegiului Militar din Craiova a fost dat dispărut, marţi, pe o plajă din staţiunea Mamaia din Constanţa unde participa la şcoala de vară organizată de Ministerul Apărării. Operaţiunea de căutare este în desfăşurare, iar la nivelul Colegiului a fost demarată anchetă.

917 afișări
Imaginea articolului Elev participant la şcoala de vară a MApN, căutat de scafandri după ce a dispărut în staţiunea Mamaia

Elev de 16 ani, dat dispărut după ce a intrat să se scalde în mare. Este căutat cu scafandri

„Mitroi Iosif-Corneliu, elev al Colegiului Militar Naţional „Tudor Vladimirescu” din Craiova, a fost dat dispărut, marţi, 28 mai, în jurul orei 16.00, pe o plajă din staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa. Elevul, în vârstă de 16 ani, participa la „Şcoala de vară” organizată de Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale în perioada 28-31 mai, în garnizoana Constanţa, şi se afla în timpul liber alături de colegii săi şi profesorul însoţitor”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Serviciul de Urgenţă - 112 a fost anunţat, la faţa locului sosind şi scafandrii ISU Constanţa. Operaţiunile de căutare şi salvare ale elevului sunt în plină desfăşurare.

„La nivelul colegiului a fost constituită o comisie condusă de locţiitorul comandantului pentru a stabili cauzele producerii acestui incident, mai arată MApN.

Elev de 16 ani, dat dispărut după ce a intrat să se scalde în mare. Este căutat cu scafandri

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost solicitaţi să intervină, marţi, în staţiunea Mamaia, acolo unde un adolescent în vârstă de 16 ani ar fi dispărut în valurile mării.

La faţa locului s-au deplasat 15 scafandri ai ISU, plus o ambarcaţiune din punctul de salvare din Portul Tomis, o motocicletă SMURD, dar şi o ambulanţă de terapie intensivă.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, din primele informaţii reiese că băiatul este elev la Colegiul militar din Craiova şi a venit în Constanţa, alături de alţi adolescenţi de o vârstă cu el, în cadrul unui program al Ministerului Apărării Naţionale - „Şcoala de vară a Ministerului Apărării Naţionale”.

Acesta se desfăşoară în perioada 28 - 31 mai la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, la activitate participând 65 de elevi şi studenţi din sistemul de învăţământ militar.

Elevii au venit în Constanţa luni, iar marţi după-amiază cinci dintre ei şi un profesor au mers pe plaja din Mamaia.

Ei au intrat să se scalde, iar băiatul s-a îndepărtat de colegii lui, fiind tras spre larg de valuri şi curenţii puternici.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea de căutare a adolescentului este în plină desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici