Elevii de la Liceul Teoretic Honterus au fost mici antreprenori pentru câteva ore

Bazarul de Crăciun al elevilor de la Colegiul Teoretic Johannes Honterus din Braşov, cel mai mare liceu cu predare în limba germană din ţară, a adunat, joi, sute de curioşi la standurile micilor antreprenori care au adus lucruri făcute de ei şi le-au vândut la tarabe.

739 afișări
Imaginea articolului Elevii de la Liceul Teoretic Honterus au fost mici antreprenori pentru câteva ore

Elevii de la Liceul Teoretic Honterus au fost mici antreprenori pentru câteva ore

Decoraţiuni de Crăciun, prăjituri şi chiar limonadă au fost lucururile pe care elevii le-au adus la bazar. Cei mai mulţi vor dona banii obţinuţi unor cauze caritabile sau îi vor folosi ca să organizeze petreceri ale clasei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Am adus un coş de iarnă, mai multe budinci, care s-au vândut repede şi câteva decoraţiuni de Crăciun. S-au vândut foarte bine şi am de gând să donez banii copiilor săraci”, a spus Karina, în vâstră de 6 ani, o mică antreprenorare de la Bazarul de Crăciun.

”Am venit cu prăjituri, îngeraşi, globuri şi felicitări şi bufniţe. Bufniţele s-au vândut cel mai bine. Îmi voi cumpăra ceva frumos după muncă”, a spus Alicia, în vârstă de 7 ani.

”Am făcut decoraţiuni de Crăciun din mere. Am avut clienţi şi pot să spun că mi se pare plăcut să faci comerţ”, a spus Ştefania, în vârstă de 7 ani.

Bazarul de Crăciun este, de fapt, o tradiţie în cadrul Liceului Honterus, la care participă atât elevii, cât şi părinţii lor.

”Este un eveniment la care participă toţi elevii şcolii, aproximativ 600 de elevi de clasele mici şi încă atâţia de la clasele mai mari. La acest bazar iau parte bunici, părinţi. Este un bazar care încurajează abilităţile practice şi pe cele antreprenoriale. Banii obţinuţi sunt fie donaţi către cauze caritabile, fie sunt folosiţi de către fiecare clasă pentru serbarea de Crăciun”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Radu Chivărean, directorul Liceului Teoretic Johannes Honterus.

”Aceasta este, de fapt, o tradiţie germană, unde înainte de Crăciun, copiii vând ceea ce au făcut ei. De la prăjiturele, la turtă dulce, la coroniţe, globuri, majotitatea lucruri lucrate de ei. Este o formă prin care se încurajează creativitatea copiilor, dar şi înclinaţia către comerţ, negociere. Învaţă, practic, ce înseamnă să munceşti, să câştigi un ban în urma muncii tale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Macedonschi, consilier local Forumul German.

După ce au vândut obiecte la bazar, elevii au mers la Biserica Neagră, unde a avut loc o slujbă ecumenică închinată sărbătorii Crăciunului. În această seară, de la ora 16.30, la Centrul Cultural Reduta elevii vor avea serbarea de Crăciun, unde vor avea loc spectacole cultural-artistice, iar spectatori le vor fi părinţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici