Elevul din Timişoara care şi-a înjunghiat doi colegi va fi exmatriculat

Directorul Grupului Industrial de Transporturi Auto din Timişoara, Miriana Iancovici Wolf, a declarat, marţi, că elevul care şi-a înjunghiat, cu o zi în urmă, doi colegi într-un parc din apropierea şcolii va fi exmatriculat pentru fapta sa, iar victimele vor fi, de asemenea, sancţionate.

31 afișări
Imaginea articolului Elevul din Timişoara care şi-a înjunghiat doi colegi va fi exmatriculat

Elevul din Timişoara care şi-a înjunghiat doi colegi va fi exmatriculat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Comisia de Disciplină s-a întrunit de ieri (luni - n.r.) şi a propus mai multe măsuri de sancţionare, printre care şi exmatricularea. Decizia finală aparţine Consiliului Profesoral, care se va întruni vineri. În mod cert va fi exmatriculat. Ceilalţi doi vor fi şi ei sancţionaţi, conform regulamentului. Vor fi eliminaţi cinci zile din şcoală, vor munci cinci zile în interesul şcolii pentru că nu au respectat regulamentul şi au ieşit afară din incinta şcolii în perioada orelor şi le va fi scăzută media la purtare la 7", a declarat corespondentului MEDIAFAX,Miriana Iancovici Wolf.

Potrivit sursei citate, astfel de fapte nu au mai avut loc în incinta şcolii, iar orice abateri ale elevilor sunt sancţionate drastic.

Pe de altă parte, cei doi elevi înjunghiaţi au fost lăsaţi încă de luni să plece acasă, după ce au primit îngrijiri medicale la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean din Timişoara, rănile lor fiind superficiale.

Cei doi elevi au fost înjunghiaţi, luni, după o altercaţie care a avut loc în parcul din faţa şcolii, de către un coleg care a fugit apoi de la faţa locului, răniţii fiind preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital.

Potrivit reprezentantului Biroului de Presă al Poliţiei Timiş, Marinela Apostolache, cei trei sunt elevi în clasa a XI-a la Grupul Industrial de Transporturi Auto din Timişoara, elevul agresor fiind din Drobeta-Turnu Severin şi locuind la Timişoara, la o mătuşă.

Elevul care a fugit a fost prins de poliţişti şi dus la Secţia 3 Poliţie pentru audieri.

Directorul adjunct de la Grupul Industrial de Transporturi Auto din Timişoara, Cristina Purtea, a declarat că elevul agresor era cunoscut ca un tânăr foarte bun la învăţătură.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat, luni că elevul agresor le-a spus poliţiştilor că cei doi colegi pe care i-a înjunghiat îşi băteau joc de el şi îl umileau.

"Tânărul a fost audiat la Secţia 3 Poliţie din Timişoara, unde a venit şi mătuşa sa. El a spus că a recurs la acest gest după ce colegii lui l-au jignit, l-au umilit pentru că este oltean şi i-au vorbit urât. Elevul a mai spus că această situaţie persistă de mai mult timp. Astăzi ( luni - n.r.), după ce a avut o dispută verbală cu cei doi, tânărul i-a lovit cu lama sub formă de cuţit de la o unghieră", a spus Emil Andrei.

Andrei a afirmat că, în prezent, nu este deschis un dosar penal pentru că victimele trebuie să depună o plângere penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici