Embleme FRF, Inter Milano şi Real Madrid contrafăcute, descoperite la vamă la Otopeni

Mii de embleme inscripţionate cu Federaţia Română de Fotbal (FRF), Internazionale Milano şi Real Madrid, susceptibile de a fi contrafăcute, au fost descoperite de inspectorii vamali din cadrul Biroului Otopeni Călători, informează un comunicat al ANAF.

206 afișări
Imaginea articolului Embleme FRF, Inter Milano şi Real Madrid contrafăcute, descoperite la vamă la Otopeni

Embleme FRF, Inter Milano şi Real Madrid contrafăcute, descoperite la vamă la Otopeni

Inspectorii din cadrul Biroului Vamal Otopeni Călători împreună cu echipele mobile din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, ca urmare a analizei de risc, au selectat pentru control un colet care avea declarat ca fel de marfă etichete. Coletul a fost prezentat în vamă printr-o firmă de curierat, fiind expediat din Hong Kong pentru o persoană fizică cu domicilul în Bucureşti.

În acest colet, inspectorii au descoperit embleme din material textil inscripţionate cu Federaţia Română de Fotbal (1.500 de bucăţi), Internazionale Milano (1.020 de bucăţi) şi Real Madrid (1.000 de bucăţi), susceptibile de a fi contrafăcute.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

În perioada 1 aprilie - 31 iulie 2013 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Otopeni au reţinut 11.055 produse susceptibile de a fi contrafăcute (telefoane mobile şi accesorii, încălţăminte, îmbrăcăminte, ochelari, chei/carcase şi rechizite şcolare) pentru care titularii drepturilor de proprietate contactaţi de către autoritatea vamală au confirmat faptul că sunt contrafăcute. Valoarea de piaţă a acestor bunuri este de aproximativ 380.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici