Un primar a anunţat care este oraşul din România care va redeschide primul CREŞELE

  • Creşele din Cluj-Napoca se redeschid de joi, fiind primul oraş din ţară care face acest lucru, spune primarul Emil Boc.
  • Numărul de locuri din creşe a fost redus aproape la jumătate, astfel încât să fie asigurat un spaţiu de 4,5 metri pătraţi pentru fiecare copil.
834 afișări
Imaginea articolului Un primar a anunţat care este oraşul din România care va redeschide primul CREŞELE

Un primar a anunţat care este oraşul din România care va redeschide primul CREŞELE

Primarul Emil Boc a anunţat, marţi, pe pagina lui de Facebook, că începând de joi creşele vor fi redeschise, dar că pregătirile au fost făcute încă de săptămâna trecută.

Astfel, creşele au fost dotate cu materiale pentru dezinfectare şi igienă, pentru asigurarea triajului copiilor la intrare, instructajul părinţilor şi au fost create circuite separate pentru părinţi şi pentru personal.

Pentru respectarea tuturor măsurilor de siguranţă, din cele 1.232 locuri vor fi disponibile 721 locuri în cele 16 creşe din subordinea primăriei. „Astfel va fi asigurat un spaţiu de 4,5 mp pentru fiecare copil şi o distanţă de 2 m”, a anunţat Emil Boc.

Potrivit acestuia, părinţii trebuie să completeze o cerere, iar la revenirea la creşă vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Potrivit regulamentului, nu vor avea acces în creşe copiii cu boli infectocontagioase acute, temperatura copilului se va măsura de către părinţi înainte de a pleca la creşă, copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare, iar traseul prin curtea unităţii până la intrare şi în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat şi semnalizat, respectând normele de distanţare fizică.

„Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanţa dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcţionarea normală a activităţilor pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4,5 mp/copil. Distanţarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare şi în sălile de mese) prin plasarea paturilor, şezlongurilor, respectiv a măsuţelor la cel puţin 2 m distanţă între ele”, se mai arată în regulament.

Primarul Emil Boc a precizat că, în urma investiţiilor făcute, în ultimii 10 ani capacitatea creşelor a crescut cu 692 noi locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici