Evaluare Naţională 2018 | Incident la Vaslui: motivul pentru care elevii unei şcoli au fost atât de aproape să rateze examenul

Elevii unei şcoli din comuna Coroeşti, judeţul Vaslui, au fost la un pas să rateze primul examen de la Evaluarea Naţională, din cauză că microbuzul care ar fi trebuit să îi transporte a întârziat. Elevilor li s-a permis în cele din urmă accesul la examen, chiar dacă au întârziat.

3286 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2018 | Incident la Vaslui: motivul pentru care elevii unei şcoli au fost atât de aproape să rateze examenul

Evaluare Naţională 2018 | Incident la Vaslui: motivul pentru care elevii unei şcoli au fost atât de aproape să rateze examenul

Absolvenţii de clasa a VIII-a din comuna Coroeşti, judeţul Vaslui, au fost arondaţi să susţină examenul în municipiul Bârlad, transportul fiind asigurat de către Primăria comunei.

"Este adevărat că elevii au ajuns cu o întârziere de câteva minute, dar au putut susţine examenul. Nu ştiu de ce a întârziat microbuzul şcolar, bănuiesc că a întârziat şoferul, dar cauza nu o cunosc", a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul Eduard Andriescu, din cadrul comisiei care s-a ocupat de acest prim examen.

Potrivit protocolului, Primăria Coroieşti ar fi trebuit să asigure transportul elevilor cu ajutorul unui microbuz şcolar, însă microbuzul a întârziat.

Primarul comunei vasluiene, Cristian Lungu, a declarat că de vină pentru întârziere ar fi fost şoferul microbuzului.

"Nu s-a întâmplat nimic grav, copiii au ajuns la timp şi au dat examenul. Da, e adevărat că au ajuns la 9.00 fără 10 minute, dar asta din cauză că şoferul nu a fost atent. El face traseul prin comună şi ar fi trebuit să se întoarcă mai repede, dar nu a făcut-o la timp, s-a mai uitat la maşină, a mai stat. Dar elevii au ajuns şi au dat examenul", a spus Cristian Lungu.

Potrivit regulamentului, accesul elevilor în centrele de examen este permis până la ora 8.30. Dar, în acest caz, fiind vorba despre o situaţie excepţională, elevilor de la Coroieşti li s-a permis intrarea în sălile de examen, chiar dacă au întârziat aproape 20 de minute.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, 3.511 absolvenţi de gimnaziu din judeţul Vaslui s-au înscris la la Evaluarea Naţională 2018. Examenul a început luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 13 iunie este programată a doua probă, respectiv cea de Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii (în intervalul orar 14.00 - 19.00). Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 23 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici