Evelin Banev, "regele Cocainei" din Bulgaria, condamnat definitiv la 10 ani şi şase luni închisoare

Curtea de Apel Bucureşi l-a condamnat, miercuri, definitiv, pe "regele Cocainei" din Bulgaria, Evelin Banev, la zece ani şi şase luni de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. În mai 2016, acesta primise o pedepasă de 14 ani de detenţie.

264 afișări
Imaginea articolului Evelin Banev, "regele Cocainei" din Bulgaria, condamnat definitiv la 10 ani şi şase luni închisoare

Evelin Banev, "regele Cocainei" din Bulgaria, condamnat definitiv la 10 ani şi şase luni închisoare

Banev a fost condamnat în lipsă. În decizie s-a stabilit ca acesta să aibă interdicţie în România după ispăşirea pedepsei sau după eliberarea condiţionată.

Evelin Banev Nicolov, cunoscut ca "regele cocainei" din Bulgaria, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în iunie 2014, împreună cu un complice, fiind acuzat de introducerea pe teritoriul României a cantităţii de 51,058 kilograme de cocaină. Drogurile au fost apoi livrate altor persoane, cu ajutorul lui Radoslav Georgiev Atanasov şi al altor complici neidentificaţi, au explicat la acel moment anchetatorii.

Investigaţiile în acest caz au fost declanşate la 12 octombrie 2011, ca urmare a sesizării din oficiu a Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog cu privire la faptul că mai multe persoane, neidentificate la momentul sesizării, ar fi implicate în traficarea unor cantităţi mari de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe ruta America de Sud - România - ţări din Europa de Vest.

Pe numele celor doi inculpaţi, care se sustrăgeau urmăririi penale, au fost emise mandate europene de arestare preventivă în 5 februarie 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici