EXCLUSIV: Guvernul majorează taxa pentru divorţul pe cale administrativă

Persoanele care divorţează pe cale administrativă, la primărie, vor plăti mai mult de anul viitor, Guvernul majorând, în proiectul actualizat al Codului Fiscal, taxa fixă care trebuie achitată şi lăsând primarii să crească la rândul lor această taxă cu până la 50%, faţă de doar 20% în prezent.

716 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Guvernul majorează taxa pentru divorţul pe cale administrativă

EXCLUSIV: Guvernul majorează taxa pentru divorţul pe cale administrativă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Procedura de divorţ pe cale administrativă poate fi folosită de către soţii care nu au copii şi presupune depunerea unei cereri la ofiţerul de stare civilă de la primăria care are în păstrare actul de căsătorie sau pe raza căreia se află ultima locuinţă comună a soţilor.

Conform legii, pentru această procedură trebuie achitată o taxă standard de 500 lei, care poate fi majorată de primărie cu cel mult 20%.

Proiectul Codului Fscal prezentat în urmă cu o lună de Guvern menţinea taxa fixă la 500 lei, dar lăsa dreptul primarilor să majoreze această sumă cu până la 50%.

În proiectul actualizat de Cod Fiscal, datat 13 martie şi obţinut de MEDIAFAX, este prevăzut că taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă va fi în cuantum de 532 lei şi va putea fi majorată prin hotărâre a consiliului local tot cu până la 50% din această valoare.

Taxa reprezintă venit la bugetul local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici