EXCLUSIV: Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contribuţiile de asigurări pentru militari

Plafonul privind fondul de salarii de 39 de miliarde lei convenit cu FMI pentru 2011 nu va include şi contribuţiile de asigurări sociale aferente salariilor personalului militar, potrivit scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu FMI, aprobată miercuri de Guvern şi obţinută de MEDIAFAX.

40 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contribuţiile de asigurări pentru militari

EXCLUSIV: Plafonul salarial pe 2011 nu va cuprinde contribuţiile de asigurări pentru militari (Imagine: Mediafax Foto)

"Dat fiind că vor exista noi concedieri de cel puţin 15.000 bugetari până la finele anului 2011, măsurile vor lăsa loc pentru a acorda o majorare modestă a salariilor din sectorul public pe parcursul anului viitor, în condiţiile îndeplinirii angajamentului de reducere a cheltuielilor cu personalul sub 39 miliarde de lei (incluzând toate formele de compensaţii, dar excluzând contribuţiile de asigurări sociale pentru militari)", se menţionează în document.

Vezi aici textul integral al scrisorii suplimentare de intenţie la acordul FMI

Guvernul s-a angajat faţă de FMI că legislaţia de implementare a legii de salarizare unitară va include mai puţine sporuri, va introduce un sistem prin care salariile bugetarilor vor fi corelate cu cele din privat şi vor fi legate de responsabilităţile angajatului la locul de muncă şi de calificare.

"Prin noua lege se va asigura că structura de clasificare salarială este simplificată, iar plăţile vor fi legate în principal de responsabilităţile la locul de muncă şi de calificare. Noul sistem de salarizare va fi evaluat în raport cu salariile din sectorul privat, printr-un studiu al salariilor, pentru a se asigura că salariile din sectorul public sunt în general aliniate la condiţiile actuale de pe piaţa muncii, în limita constrângerilor", se arată în memorandumul tehnic ataşat scrisorii suplimentare de intenţie la acordul cu FMI, obţinut de MEDIAFAX, în care noua lege a salarizării unitare ocupă un capitol aparte şi detaliat la secţiunea "condiţionări".

Legea va introduce o limită de 30% a cheltuielilor de personal, altele decât cele cu salariile faţă de totalul cheltuielilor de personal, şi va limita sporurile individuale pentru personalul civil, plăţile de "stimulente" urmând să fie tratate ca sporuri, mai este indicat în document.

Guvernul a promis totodată FMI că nu va trimite Parlamentului modificările la Legea salarizării înainte de a primi avizul instituţiei internaţionale şi al Comisiei Europene şi că modificările vor fi adoptate până la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici