Exerciţii demonstrative şi prezentarea de tehnică militară de Ziua Forţelor Terestre

Exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii de luptă sau exerciţii de mânuire a armamentului pot fi urmărite, sâmbătă, în Parcul Tineretului din Capitală, de Ziua Forţelor Terestre.

1232 afișări
Imaginea articolului Exerciţii demonstrative şi prezentarea de tehnică militară de Ziua Forţelor Terestre

Exerciţii demonstrative şi prezentarea de tehnică militară de Ziua Forţelor Terestre (Imagine: Razvan Lupica/ Mediafax Foto)

Sute de oameni participă, sâmbătă, la evenimentele organizate special în Capitală, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre. Între orele 10.00 şi 17.00, în Parcul Tineretului, militarii din forţele terestre prezintă tehnica de luptă, armamentul şi echipamentul din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie a echipei EOD, de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului.

Totodată, cei prezenţi au ocazia să afle mai multe despre tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. Organizatorii au anunţat deja că au reuşit să aducă în faţa publicului majoritatea tehnicii de luptă care este prezentată şi la paradă.

Între orele 18.00-20.30, va avea loc un spectacol susţinut de formaţii artistice ale cercurilor militare şi de către elevi din colegiile naţionale militare. Evenimentele se vor încheia cu retragerea cu torţe, între orele 20.30 şi 22.00, pe traseul Parcul Tineretului – Piaţa Unirii – Splaiul Independenţei – Piaţa Eroilor – Cotroceni.

În fiecare an, în data de 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan, se organizează manifestări dedicate acestei sărbători, care vor cuprinde: simpozioane, expoziţii de carte, vizionări de filme documentare exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare, transmite Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat de presă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici